Антисептик для рук — ваша краща зброя*

1
Антисептик для рук — ваша краща зброя*
Зараз наша країна переживає скрутні часи. До проблем з економікою та корупцією, які вже стали звичайними, додалась ще пандемія. Але є й хороші новини − ми можемо значно покращити особистий захист та підвищити свої шанси не захворіти. Для цього не треба витрачати багато грошей чи робити складні маніпуляції. Проста процедура − обробка рук антисептиком, здатна значно зменшити шанс підхопити хворобу. Приготувати цей розчин можна в домашніх умовах. Ось, що саме треба робити.

Доступні компоненти

Для початку − придбайте усі складники. Нічого дорогого купувати не треба. Вам знадобиться лишень три речовини:

  1. Етиловий спирт ректифікований. Можна придбати в інтернеті чи в господарському магазині. Горілка, так само як й інші міцні напої, не підійде.

  2. Розчин перекису водню. Подається в кожній аптеці. Вам потрібно буде зовсім небагато цієї речовини.

  3. Розчин гліцерину 98%. Можна використовувати харчовий або ж косметичний гліцерин, різниці не має. Потрібно лишень декілька крапель цієї речовини.


Останній компонент − дистильована вода. Її можна виготовити в домашніх умовах. Та навіть якщо ви використаєте звичайну, кип'ячену воду нічого страшного не трапиться.

Простий рецепт

Його затвердила Всесвітня організація охорони здоров'я ще минулого року. Ось, в якій пропорції вам потрібно змішувати складники:

  • 8,333 частини етилового спирту

  • 0,417 частини перекису водню

  • 0,145 частини розчину гліцерину

  • 1,105 частини дистильованої води


Пам'ятайте, що концентрований спирт зі стандартною міцністю в 96,3% не підходить для використання в якості антисептику. Фахівці вважають, що міцність має бути близько 80% об'ємної частки для того, щоб знищити якомога швидше та ефективніше усі хвороботворні мікроорганізми.

Швидке приготування

Процедура дуже проста, але потрібно пам'ятати про правила техніки безпеки, коли ви працюєте з етиловим спиртом. Це дуже легкозаймиста рідина. Достатньо лиш одного спалаху для того, щоб етанол зайнявся. Тому будьте максимально уважні та обережні. Переконайтесь, що ніде поруч з вами немає відкритого полум'я чи ввімкнених нагрівальних приладів перед тим як розпочати приготування.

Ви мусите змішати всі зазначені вище компоненти в одній посудині. Розчин повинен бути максимально однорідним. Встановити однорідність "на око" досить важко. Тому просто ретельно перемішайте рідину декілька раз.

Робити це потрібно в зачиненій посудині. Бо етиловий спирт дуже швидко випаровується. Якщо у вас немає великої за об'ємом посудини, яку можна було б щільно закоркувати, готуйте розчин за декілька етапів. Змішуйте компоненти не за один раз, а за два чи три рази.

Просте використання

Здавалося, що може бути складного? Наніс на руки та розтер по всій поверхні. Проте більшість людей постійно припускаються одної й тої самої помилки. Антисептик повинен знаходитись на шкірі рук не менше однієї хвилини.

Етиловий спирт дуже швидко знешкоджує хвороботворні мікроорганізми. Але "швидко" не означає "миттєво". Спирту потрібно дати цю хвилину для того, щоб він "спалив" оболонки бактерій та вірусів.

Тому не треба витирати руки після того, як ви нанесли на них спиртовий антисептик. Пам'ятаєте, що ми додали до нього розчин гліцерину? Це було потрібно зробити для того, щоб запобігти пересиханню шкіри. Тому не турбуйтесь про появу пошкоджень на руках. Антисептик з гліцерином не викличе пересихання. Тріщинки на шкірі не з'являться.

Просто нанесіть антисептик на руки. Зробіть кілька розтираючих рухів, розподіляючи рідину рівномірно по всій поверхні шкіри. Та дайте рукам висохнути. Ось і все. Тепер ви надійно захищені. Залишилось лишень вакцинуватись, постійно носити маску на обличчі й виконувати інші карантинні заходи, що їх встановлює МОЗ України.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Придбайте засіб АХД-2000 експрес (каністра 4л або 1л з краником, вистачає на 2 роки), або засіб AVELI (1л). Поставте на тумбочук в прихожій, а маленьку 100г (аерозольну упаковку), покладіть собі в сумку. Доливайте її по мірі використання. А компоненти, в тисячних долях, подані зверху, рекомендують ідіоти, яким потрібний кваліфікований психіатр. Не всі ж мають дома лабораторії і прилади, щоб відважити міліграми. І не всі МЄндєлєєви.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні