Виправдали викладача, котрий взяв кошти за написання дипломної роботи

2
0
Виправдали викладача, котрий взяв кошти за написання дипломної роботи
Викладач Львівського університету, лише через 5 років довів у судді свою невиновність.

Про це повідомляє Zaxid.net.

Жовківський суд цілком виправдав доцента Львівського національного аграрного університету (ЛНАУ) Олега Соколовського. Викладач у 2016 році написав дипломну роботу замість свого студента і взяв за це 400 доларів. Під час отримання грошей Соколовського затримали поліцейські за підозрою у хабарництві.

Спершу суди різних визнавали викладача винним в отриманні хабара, але через п'ять років чоловік зміг відправити свою справу на перегляд, тож 6 грудня 2021 року суддя Володимир Мікула виправда чоловіка, що це був не хабар, а «оплата наукової творчої роботи».

У матеріалах цієї справи сказано, що доцент кафедри машинобудування ЛНАУ Олег Соколовський у 2016 році був науковим керівником диплому студента-заочника з іншої кафедри і запропонував йому написати дипломну роботу замість нього за 500 доларів. Після торгу студент збив ціну до 400 доларів і приніс їх Соколовському. У момент передачі грошей викладача затримала поліція.

Того ж року суд визнав його винним в хабарництві і оштрафував на 21,2 тис. грн з забороною бути науковим керівником та приймати іспити у студентів. Такий ж вирок отримав ще один викладач університету, член екзаменаційної комісії Микола Когут, котрий брав 200 доларів хабара від того ж студента за успішний захист диплому.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну то тепер хабар можна назвати оплатою за послуги.
Відповісти
Це тупо конвеєр
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні