--> Рецепти куті, які варто приготувати на Рідзво | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Рецепти куті, які варто приготувати на Рідзво

0
1
Рецепти куті, які варто приготувати на Рідзво
Рецепти різних варіантів приготування найголовнішої традиційної страви зими — різдвяної куті. Всі ці рецепти не прості, а з додатками, які ви могли не поєднувати в куті раніше.

Про це пише Всвіті.

Пшенична кутя з маслом та курагою

Що треба: 250 г пшениці, 60 г вершкового масла або олії, по 2 ст.л маку та меду, по 60 г волоських горіхів та родзинок, 1 лимон, 10 г кореня імбиру, 100-110 г кураги.

Як приготувати:

Пшеницю потрібно ще з вечора залити водою і залишити на ніч розбухати. Потім, промити її та поставити на 30 хвилин варитися у свіжій воді.

Поки каша ще тепла, додайте в неї вершкового масла та добре розмішайте. Далі, наріжте курагу кубиками, додайте родзинки, натріть імбир та цедру лимона. Все це замішайте разом з маком та подрібненими горіхами й додайте до каші. Зверху можна приправити кутю лимонним соком та поставити в холодильник на 2 години, щоб страва настоялася.

Кутя з булгура, з цукатами та горіхами

Що треба: 200 г булгура, 50 мл вершків, 70 мл меду, 150 г різних цукатів, 20 мл рому або іншого міцного алкоголю. По 50 г волоських горіхів та кеш’ю, 1 апельсин. На смак: спеції, такі як кориця чи імбир.

Як приготувати:

Булгур відварити (близько 20 хвилин), тим часом залити всі цукати ромом та вершками. Горіхи подрібнити та підсмажити на сковорідці. З апельсина натерти цедру та вичавити сік. Поки горіхи ще теплі, змішати їх з медом та спеціями, а також додати цедру.

Готову кашу змішати з апельсиновим соком, дати настоятися 5-10 хвилин, потім додати всі інші компоненти страви. Горіхи можна викласти поверх куті.

Кутя рисова з ягодами та маком

Що треба: 100 г маку, 100 г меду (або взяти кленовий сироп), 300-350 г рису, 150 мл рослинного молока, вишні без кісточки (можна заморожені), пластівці мигдалю.

Як приготувати:

Мак замочити окропом, потім злити воду. Збити в чаші блендера мак з медом. Додати цю суміш до молока (найкраще смакуватиме кокосове). Рис відварити та охолодити, замішати з маковою сумішшю.

Вишні проварити з цукром чи медом, щоб з них витік зайвий сік. Додати їх поверх куті та прикрасити страву мигдалевими пластівцями.

Кутя пшенична з яблуками та спеціями

Що треба: 3 яблука, 1 склянка пшеничної каші, ½ склянки волоських горіхів, 70 г меду. На смак: кориця та мускатний горіх. Також, 50 г вершкового масла та ванільний цукор.

Як приготувати:

Пшеничну кашу замочити на ніч, а потім промити, залити свіжою водою та поставити варитися. Поки вариться каша, взяти яблука, почистити їх від шкірки та нарізати великими кубиками. Змішати яблука в каструлі з усіма спеціями та медом, додати ванільний цукор та вершкове масло. Тушкувати цю суміш на слабкому вогні, поки яблука не розм’якнуть повністю.

Горіхи підсмажити на сухій сковорідці та подрібнити. Кашу охолодити, потім змішати з яблуками та посипати горіхами.

Кутя з фундуком та гарбузом

Що треба: 200 г каші кус-кус, 100 г фундука, 300 г гарбуза, 50 мл вершків, 100 г меду. Додати спеції: імбир сушений, мускатний горіх, корицю, ваніль.

Як приготувати:

Кус-кус відварити, а тим часом почистити та нарізати кубиками гарбуз. Ці кубики проварити у воді, а потім залишити в каструлі, зливши воду. До гарбуза додати вершки, всі спеції та мед. Добре вимішати та варити ще 3-4 хвилини на слабкому вогні. Змішати кус-кус з усіма додатками та дати трохи настоятися.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні