В Україні зростає кількість покупок в “чорну п’ятницю*

0
-2
В Україні зростає кількість покупок в “чорну п’ятницю*
Починаючи з 2015 року, українці все частіше роблять покупки в “чорну п'ятницю”, щоб скористатися “шаленими”, як закликає реклама, знижками. Цьогоріч один з українських банків зафіксував у цей день справжній купівельний ажіотаж. І це попри те, що більшість рекламованих знижок експерти називають звичайним маркетинговим ходом, а реально продавці можуть знизити ціну лише на 5-10% замість озвучуваних 50-70%.

Альтернатива “чорній п’ятниці” в торгових мережах України



Хоча під час листопадового розпродажу в інтернет-магазинах спостерігається певний ажіотаж, значна частина покупців використовує інші способи економії, такі як акційні пропозиції, бонуси, кешбек, програми лояльності.

Дієвою альтернативою “чорній п’ятниці” все частіше стають промокоди для України від emporium.com.ua. На цьому сайті українські споживачі мають змогу вибрати промокоди популярних інтернет-магазинів і заощадити на покупках, придбавши з суттєвими знижками одяг, взуття, іграшки, парфумерію, побутову техніку, засоби для прибирання та багато інших товарів. Скажімо, використовуючи на сайті ParfumCity промокод з https://emporium.com.ua/shops/parfumcity-com-ua, можна заощадити до 76% на покупках брендових парфумів, отримати безкоштовну доставку при замовленні двох товарів чи подарунок за відгук.

Особливості “свята знижок” по-українськи



Згідно з отриманою нами інформацією, у цьогорічну “чорну п’ятницю” було зроблено 4,5 мільйона покупок шляхом безготівкового розрахунку. Їх сума склала понад 1,3 мільярда гривень. Цей показник на 37% перевищив рівень 2020 року та став у 10 разів вищим у порівнянні з пересічним середньодобовим показником.

Та аналізуючи поведінку покупці й обсяг замовлень, експерти звертають увагу, що “чорна п’ятниця” в Україні і закордоном має принципові відмінності. Це пов’язано з різною купівельною спроможністю населення та швидкістю товарообігу. Високі статки населення зарубіжних країн та низька відсоткова ставка банків дає можливість продавцям використовувати розпродажі, щоб позбутися старого товару та завантажити склади новою продукцією за звичайними цінами.

В Україні ж купівельна спроможність населення досить низька, хоча 66% опитаних на початку листопада громадян планували щось придбати під час “свята знижок”, витративши в середньому 3,5 тис. гривень. Низькі доходи спричиняють повільний товарообіг, не дають змоги застосовувати суттєві знижки (хоча б 50%). Тому розпродажі, умовно кажучи, є формальними, а знижки не перевищують 3-10%.

Та попри складну економічну ситуацію, локдауни й певну формальність знижок покупки у час щорічних листопадових розпродажів з кожним роком стають все більш популярними.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні