--> У селі на Волині продовжили карантин | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У селі на Волині продовжили карантин

0
2
У селі на Волині продовжили карантин
На Маневиччині продовжили карантин через ще один випадок сказу в домашньої тварини.

Про це повідомляє Камінь-Каширська РДА.

На початку 2022 року надзвичайна протиепізоотична комісія при РДА визначила смт Маневичі неблагополучною територією та ввела карантинні обмеження у зв’язку з виявленим випадком сказу в собаки, який вкусив свою власницю.

Днями Волинська регіональна державна лабораторія Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів підтвердила ще один факт цього захворювання у домашньої тварини – кота.

Тому з 17 січня, керівниця апарату райдержадміністрації Валентина Сорочук скликала позачергове засідання відповідної комісії, аби узгодити з компетентними службами подальший план дій.

Як стало відомо, у зазначеній карантинній зоні попередньо виконано весь комплекс необхідних заходів, аби ліквідувати вогнище сказу.

«Члени комісії вирішили продовжити карантинні обмеження на теренах Маневицької громади, які можуть бути скасовані через два місяці з дня останнього випадку захворювання та загибелі тварин на сказ. Наразі проводиться роз’яснювальна робота серед населення, зокрема фокусується увага на реалізації профілактичних заходів – щеплення домашніх тварин», - йдеться у повідомленні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні