--> В Україні заборонили відомі лікарські препарати: які та чому | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

В Україні заборонили відомі лікарські препарати: які та чому

0
-4
В Україні заборонили відомі лікарські препарати: які та чому
Державна служба з лікарських засобів та контролю за наркотиками заборонила на території України лікарські засоби КСЕНІКАЛ, ІТІРЕС СПАГ ПЄКА та ЗОКАРДІС.

Про це повідомила Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками.

Заборона лікарського засобу ЗОКАРДІС

Як зазначається, в Україні заборонено реалізацію, зберігання та застосування таблеток, вкритих плівковою оболонкою по 14 таблеток у блістері. Йдеться про медичний засіб по 2 блістери у коробці ЗОКАРДІС ПЛЮС 30/12,5, який використовують при гіпертензії та гострому інфаркті міокарда.

У розпорядженні вказано, що всі заклади, які здійснюють реалізацію, зберігання та застосування цього засобу, повинні вилучити його з обігу і або повернути постачальнику, або знищити і надати акт про це у відповідний територіальний орган Держлікслужби.

Заборона лікарського засобу ІТІРЕС СПАГ ПЄКА

В Україні також заборонено реалізацію, зберігання та застосування крапель оральних по 30 мл. у флаконі з крапельним дозатором. В картонній упаковці міститься по 1 флакону. Його використовують для комплексного лікування захворювань лімфатичної системи.

Згідно із документом, препарат серії DT0220 виробництва ПЕКАНА НАТУРХАЙЛЬМІТТЕЛЬ ГмбХ, Німеччина заборонений на підставі термінового повідомлення від Держлікслужби та контролю за наркотиками з негативним висновком про якість ввезеного препарату.

У розпорядженні також вказано, що всі заклади, які здійснюють реалізацію, зберігання та застосування цього засобу, після одержання розпорядження повинні перевірити серію й у разі наявності вказаної серії вилучити препарати з обігу.

Заборона лікарського засобу КСЕНІКАЛ

Третій препарат, який заборонили в Україні - ліки "КСЕНІКАЛ" 5 mg "Tabletten 20 tabletten" всіх серій виробництва "Sanavita Pharmaceuticals GmbH", Німеччина від ожиріння. За повідомленням СБУ, препарати офіційно в Україну не ввозилися і можуть спричинити розвиток хвороби або неналежне лікування.

Відтак, забороняється реалізація, зберігання та застосування препарату в Україні і фармацевтам доведеться невідкладно перевірити наявність вказаного засобу, вилучити його, знищити у двотижневий термін і направити до Держлікслужби копію акта про знищення відходів лікарських засобів.

У разі невиконання вимог особи будуть притягнуті до відповідальності згідно із законом.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні