--> Як зменшити ризики стати жертвою злочину: переваги життя за містом* | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Як зменшити ризики стати жертвою злочину: переваги життя за містом*

2
3
Як зменшити ризики стати жертвою злочину: переваги життя за містом*
Історично людський вид був схильний до життя на широкому відкритому просторі. Саме тому ми століттями будували міста, залишаючи великі зелені зони всередині - це нам притаманно та зрозуміло. Але після буму народжуваності в 60х кількість населення Землі постійно збільшується, а разом із ним збільшується і потреба в житлі, котре врешті витісняє парки й ліси з великих міст. І якщо до 2020 року про це переймалися тільки еко-активісти та грамотні урбаністи, під час жорстких локдаунів люди зрозуміли і цінність парків, і переваги життя за містом-мурашником.

За свіжою статистикою США, лише кожен п’ятий дорослий житель країни віддає перевагу життю в місті, порівняно із чвертью в 2018 році. Частка американців, які хотіли б жити в передмісті, зросла з 42% до 46% за цей час, хоча цей відсоток був майже статичним у попередні роки.

Пандемія показала людям, що життя біля природи значно приємніше, ніж в замкнутому місті: тут більше повітря, менше заторів і нижча злочинність. До того ж, житло в передмісті значно доступніше за квартири в міських багатоповерхівках, а тому сільська місцевість перестає бути прерогативою людей 60+, як це було раніше. І це стосується як США, так і України.

Однак змінилися не тільки вподобання щодо локацій, але й самі передмістя зазнали великих змін. Якщо раніше село під Луцьком асоціювалося з бабусями, городами та побитими дорогами, зараз це - низькоповерхові елітні ЖК, вулиці, названі на честь відомих дизайнерів, і топові блогери з бізнесменами, котрі обирають тихий slow-living замість міст, котрі ніколи не сплять. Забудовники почали інвестувати в передмістя, перетворюючи села на красиві, але компактні населені пункти, в яких хочеться не просто ночувати, але жити, гуляти, запрошувати гостей.

Луцьк не відстає від світових трендів і так само активно нарощує своє передмістя. Навколо серця Волині виростають житлові комплекси, котрі отримують міжнародні нагороди та звучать на всю Україну. Такий прецедент, наприклад, нещодавно створив ЖК “От Кутюр” - комплекс преміум-сегменту, котрий отримав дві нагороди International Property Awards і головна вулиця якого названа на честь Коко Шанель. За статистикою 30% майбутніх мешканців - люди творчих професій, котрі обирають передмістя через затишок і бажання творити з виглядом на ліс, а не сусідню висотку. Інший комплекс “Сімейної Фортеці”, що називається “Гордість”, пішов іще далі та пропонує своїм мешканцям великий парк із різними зонами відпочинку та дозвілля. Інфраструктура повністю задовольняє базові потреби, а власний парк створює додаткові екологічні переваги від життя поза містом.



Тож наразі передмістя є зоною великого потенціалу, а пандемія дала черговий поштовх до тренду, що був активним наприкінці 20-го століття. Нові виклики суспільства, створюють відповідні пропозиції від інвесторів, забудовників і архітекторів, котрі, як у випадку з проєктами “Сімейної Фортеці”, задовольняють усі сучасні потреби людей: від економного житла на теплових насосах до великої рекреаційної зони прямо під вікном вашої кухні.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це називається "урбанізація природи" А стосовно доступності то ще запитання, хіба що десь в якійсь глушині але тоді постає питання як добиратися до міста на роботу.
Відповісти
З кожним роком передмістя міст все більше розбудовується. Таким чином попит на купівлю будинків чи оренду квартир (наприклад, в таунхаусах) з більшим простором, меншою кількістю сусідів, спокійнішим ритмом життя зростає. Однією з платформ для пошуку є https://kvartiri.com.ua/prodazha-kvartiri/lutsk, що надасть актуальну інформацію для будь-якого виду житла, щоб відчути на собі переваги життя за містом.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні