Трійця 2022: як святкувати та яких обрядів варто дотримуватися

1
-2
Трійця 2022: як святкувати та яких обрядів варто дотримуватися
У цьому році День Святої Трійці 2022 відзначають 12 червня. Ясновидиця Олена Курилова розповіла про те, як правильно підготуватися до цього свята, яких звичаїв і традицій потрібно дотримуватися, пише СТБ.

Традиції та обряди Дня Святої Трійці

Трійця ‒ одне з найважливіших християнських свят у нашій країні. Воно було введене преподобним Сергієм Радонезьким в 14 столітті. В основі свята ‒ біблійна оповідь про зішестя Святого Духа на апостолів і розкриття істини існування Триєдиного Бога ‒ Святої Трійці.

Християни святкують Трійцю три дні. У цей час у церквах ведуться святкові служби, поминають покійних світлою пам’яттю. Свято Трійці символізує життя, ріст і розвиток, процвітання людства.

Святкування дня Святої Трійці

У День Святої Трійці вся сім’я поспішала на церковну службу. У храм також збирали букети з трав, які ставали оберегом будинку на майбутній рік.

Висушені квіти, трава і гілки берези, якими прикрашають храми, мають чарівні цілющі властивості. Після закінчення вечірньої служби 3-го дня Трійці багато хто звертається до служителів церкви з проханням забрати з собою трохи святкової зелені. До неї ставляться як до святині – висушують, зберігають в мішечку як оберіг для дому. Також кладуть під подушку тяжкохворим для якнайшвидшого одужання.

Свята Трійця завжди була гарним приводом побачитися з рідними і близькими, влаштувавши святковий обід зі смачними стравами. Більш того, цього дня близькі дарували один одному приємні подарунки.

Давні повір’я свідчать, що на Трійцю прокидаються русалки і водяні. Для того щоб відлякати міфічних істот, уздовж берега водойм розпалювали багаття, водили хороводи і співали пісні.

Дівчата плели з польових квітів вінки і пускали їх по воді. Так на Трійцю проходили дівочі ворожіння на судженого й заміжжя. Чим швидше вода віднесе вінок, тим швидше дівчина вийде заміж. У це свято біля річок співали пісні та водили хороводи. Заведено було пригощати солодощами й пирогами улюблених людей, сусідів, друзів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Свято "трійці" має ще дохристиянське коріння.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні