«Зараз активність посилилась»: мер Луцька про напад білорусі на Волинь

0
-1
«Зараз активність посилилась»: мер Луцька про напад білорусі на Волинь
Мер Луцька Ігор Поліщук розповів, що наразі заважає самопроголошеному президенту білорусі олександру лукашенку віддати своїм військам наказ про наступ.

Поліщук зазначив, що те чи інше переміщення техніки, особового складу й військових частин на кордоні білорусі та Волинської області спостерігається в тій чи іншій кількості з перших днів війни.

«Зараз ця активність посилилась і на 100% сказати, що вторгнення буде, або ж що його не буде – на жаль, неможливо. Але якщо ми проаналізуємо ситуацію, то є ряд причин, які говорять, що нам є можливість сподіватись, що нападу не буде. Серед військових причин – те, що північ Волинської області – це суцільні непрохідні болота», – каже Поліщук.

Мер Луцька додав, що техніці, у разі здійснення сухопутного нападу буде дуже складно пройти.

«Окрім того, для того, щоб операція була успішною, необхідно мати суттєву кількісну перевагу у складі військовослужбовців. Сьогодні ж, згідно з інформацією, яку ми маємо, такої суттєвої кількісної переваги у білоруської сторони, яку вона може дислокувати у нас і спрямувати для нападу на Волинську область, немає», – підкреслив мер.

Зі слів Поліщука, білоруси розуміють, що це не їхня війна, тож у разі такого наказу з боку головнокомандуючого білорусі, він може бути або не виконаний, або ж станеться взагалі несподіваний поворот для лукашенка.

«Лукашенко розуміє, що сьогодні білорусь є посібником рф у війні з Україною, бо надає свої військові бази. Але якщо це буде наступ білоруських військ, то це вже зовсім інший статус білорусі у цій війні, інші наслідки й відповідальність. Внутрішньополітичні аспекти в білорусі завадять дати такий наказ, а також на рішення лукашенка впливає можливість оголошення нових, більш жорстких санкцій.

Крім цього, у випадку нападу, військові дії будуть проводитись у безпосередній близькості до Польщі – країни, яка є членом НАТО. Це додає небезпеки та песимістичного сценарію», – завершив Ігор Поліщук.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні