--> Липень буде непростим: чого чекати українцям | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Липень буде непростим: чого чекати українцям

1
-3
Липень буде непростим: чого чекати українцям
Липень в Україні обіцяє бути непростим, але все ж таки на українців чекає кілька приємних новин, пише телеграм-канал Гроші.

Дефіцит бензину

Ринок потроху стабілізується і в липні ситуація з бензином має покращитися. Більше того, у перші дні липня ціни на пальне можуть навіть знизитись на 1-2 грн за літр. Але експерти радять не розслаблятись.

За словами директора Консалтингової групи А-95 Сергія Куюна, напруженість зберігатиметься до жовтня, доки не скінчиться високий сезон споживання.

Курс долара

Експерти кажуть, що курс долара США цього літа не повинен надто сильно змінюватися в будь-яку сторону.

На користь гривні грає той факт, що західні країни нарешті збільшили фінансування нашого бюджету, але є ймовірність того, що НБУ почне зближувати потрійний валютний курс.

Це може призвести до невеликого зниження комерційного курсу та зростання офіційного курсу Нацбанку.

Ціни на продукти

Незважаючи на окупацію південних областей, українці будуть з овочами – вже зараз продають огірки, вирощені в центральних областях, а за кілька тижнів на ринок надійдуть томати відкритого ґрунту з підконтрольних територій.

Як пояснюють у компанії EastFruit, до активної фази сезону найближчим часом увійдуть інші сезонні культури, отже очікується поступове збільшення пропозиції ранніх овочів борщового набору та картоплі на ринку. При цьому через неможливість доступу споживачів до продукції нового врожаю з окупованих південних регіонів України поки залишаються високими ціни на буряк, цибулю та моркву старого врожаю.

І хоча сезонні продукти почали дешевшати, цього року ціни на овочі в Україні будуть у середньому на 15% вищими, ніж роком раніше. Такий прогноз висловила аналітик Українського клубу аграрного бізнесу Світлана Литвин.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чим тяжче буде життя тим більше людей виїде з України! Жаль....
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні