--> Україна після початку війни заплатила росіянам 65 млн грн | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Україна після початку війни заплатила росіянам 65 млн грн

0
-3
Україна після початку війни заплатила росіянам 65 млн грн
З початку повномасштабної війни підприємства із російськими чи білоруськими бенефіціарами виграли конкурси на держзакупівлі в Україні на 65 млн грн. Тобто ці компанії отримали гроші безпосередньо і державного бюджету України.

Пише Обозрєватєль.

Про це повідомило Бюро економічної безпеки (БЕБ), яке займається моніторингом таких випадків. Загалом фахівці Бюро проаналізували понад 400 тис. державних закупівель.

У БЕБ зазначили, що таким чином, низка підприємств із бенефіціарами з Росії чи Білорусі не лише брали участь у закупівлях за рахунок державних коштів, а й ставали їх виконавцями. Тобто реалізовували товари чи послуги.

Бюро вирішило звернутися до уряду України із вимогою заборонити такі угоди. "Це неприпустимо, тому БЕБ ініціюватиме розгляд питання перед Кабміном, щоб повністю заборонити допуск компаній з РФ і РБ до державних закупівель", - заявив директор БЕТ Вадим Мельник в ефірі всеукраїнського телемарафону.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні