--> Волинські комуністи сидітимуть у в'язниці | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Волинські комуністи сидітимуть у в'язниці

1
4
Волинські комуністи сидітимуть у в'язниці
Волинянам Михайлу та Олександру Кононовичам, яких підозрюють у «діях задля повалення конституційного ладу», Солом’янський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід.

Судове засідання відбулося у п'ятницю, 1 липня, інформує «Суспільне».

Чоловіки перебуватимуть у слідчому ізоляторі або зможуть вийти з-під варти, якщо внесуть заставу в розмірі 190 тисяч гривень.

До суду Кононовичів не доставили, тож вони були присутні в онлайн-режимі. Наразі вони перебувають в ізоляторі тимчасового тримання.

У коментарі «Суспільному» волиняни назвали справу «провокацією проти української державності». Підозрюваних Михайла та Олександра звинувачують в діях, спрямованих на насильницьке повалення конституційного ладу.

«Нас посадили по етнічним ознакам. Нас СБУ затримали, бо ми білоруси», – заявив Михайло Кононович. Його брат, своєю чергою, сказав, що жодних доказів зв'язку Кононовичів із російською федерацією українські правоохоронні органи не надали.

Прокурор Олексій Сібіряков вимагав призначити запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці. Суд частково задовольнив клопотання – брати Кононовичі повинні перебувати під вартою до четвертого вересня, проте можуть внести заставу.

Обговорення обвинувального акту не відбулося. Адвокат підозрюваних клопотав про перенесення підготовчого засідання. Його суддя призначив на 6 липня.

Також суддя Владислав Ріхтер зобов'язав обвинувачених повідомляти суд про зміну місця перебування, здати для зберігання влади документи для виїзду за кордон, пройти повторне медичне обстеження. Прокурору суд доручив повторно провести розслідування щодо фактів насильства щодо Кононовичів.

Нагадаємо, братів Кононовичів затримали в Києві на початку повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Яка до дідька може бути застава-тільки нари!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні