11 липня - день пам'яті преподобного Петра: що сьогодні не можна робити

0
5
11 липня - день пам'яті преподобного Петра: що сьогодні не можна робити
Православне свято 11 липня - день пам'яті преподобного Петра, який зцілював людей і був названий лікарем, але в молоді роки пішов у монастир, де вів суворе життя ченця, пише УНІАН.

Прикмети 11 липня

стара кішка починає грати - бути дощу;
худоба збивається в купу - до негод;
голки будяків розм'якли і не колються - до дощу;
дозріває чорниця - починай косити жито;
мокре літо - осінь буде ясна;
на сосні багато шишок - добре вродить ячмінь.

Що можна робити 11 липня

У цей день наші предки збирали кропиву і варили з неї борщ. Вважалося, що 11 липня - останній день, коли рослина має цілющу силу. Плели з кропиви полотна і ткали хрести, віруючи, що вони лікують від хвороб. Існує повір'я, що якщо в ніч на 12 липня знайти квітучий Петрів хрест і вирвати його з коренем, то вийде позбутися від будь-якої напасті.

Що сьогодні не можна робити

Згідно з народними повір'ями, цієї дати заборонено стригти маленьких дітей - може постраждати їхнє здоров'я. Грати весілля теж не радять, інакше є ризик розлучитися з людиною. Віддавати борг або брати гроші в борг не потрібно - потребуватимете фінансів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Instagram
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні