Чи відповідальні білоруси за співучасть у війні проти України

1
6
Чи відповідальні білоруси за співучасть у війні проти України
Російський політик і блогер Максим Кац заявив, що Білорусь має визнати відповідальність за причетність до агресії проти України, пише Радіо Свобода.

«Називати цю справу окупацією — це така зручна позиція: мовляв, ми, як українці, теж були окуповані, ми — жертви», — сказав Максим Кац.

На його думку, називати присутність російських військ на території Білорусі та залежність режиму олександра лукашенка від офіційної Москви «окупацією» є способом «трохи втекти від реальності».

«І, звичайно, це не можна назвати окупацією, тому що якщо нинішня влада дає прохід <російським> військам <для нападу на Україну>, то це не окупація. І співагресорами можна називати лукашенка, режим, але не білорусів. На мою думку, не можна в чомусь звинувачувати народ взагалі. Народ не давав проходу ніяким військам, не народ це вирішував. Люди хотіли зовсім іншого. А звинувачення білорусів (в агресії) мені взагалі незрозумілі», - сказав блогер.

За словами Каца, подібні відносини можна застосувати і до росії, і в такому випадку можна сказати, що вона «окупована командою путіна».

Однак, за словами Каца, Білорусь повинна взяти на себе відповідальність за те, що сталося:

«Не вина, а відповідальність. Вона існує, тому що це зробив уряд. Він нелегітимний, він не представляє білорусів, білоруси не винні, але, тим не менш, це сталося. І це може допомогти в подальшому розвитку країни. Але це буде внутрішньобілоруська дискусія», - сказав Кац.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Instagram
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні