Сільський голова забрав у дитини велосипед

0
3
Сільський голова забрав у дитини велосипед
У селі Іванів на Вінниччині голова вступив у конфлікт з дитиною. Інцидент трапився в один з недільних днів у центрі села, де скейт-парк, на очах у багатьох місцевих дітей. Михайло Кулик нагримав на 13-річного Романа, щоб він не катався в скейт-парку на велосипеді, а потім взяв велосипед і жбурнув у копанку, що поруч, повідомляє Вінниця інфо.

Місцеві кажуть, що під час сварки голова громади штовхнув хлопця, і дитина впала. Сам Михайло Кулик в телефонному коментарі каже, що дитину не штовхав, проте підтвердив факт, що викинув велосипед в озеро.

Адже на майданчику встановлена табличка виробника, де написані правила поведінки. Там чітко вказано, що скейт-парк призначений для трюкової їзди, зокрема і на велосипеді типу ВМХ. Тобто, на такому, як і катався Роман, що потрапив «під гарячу руку» Кулика.

«В неділю ввечері мені подзвонила моя мама, у неї зараз відпочиває мій 13-річний син Роман, і розповіла, що на майданчику стався конфлікт між дитиною і сільським головою. Мами на місці події не було. Про подію їй розказали діти, які були на майданчику і сам Рома. Зі слів дітей з'ясувалося, що сільський голова штовхнув Романа і кинув велосипед в копанку (невеличкий ставок біля майданчика).

Того дня десь близько 21 години вечора я приїхала в село, аби на місці події зрозуміти, що сталося. По дорозі ми телефоном поспілкуватися з сільським головою. Він сказав, що в сільській раді на робочому місці і я можу підійти туди. Проте я поїхала на майданчик, на місце, де стався конфлікт, подзвонила до голови і він приїхав. Під час розмови підтвердилося, що сільський голова штовхнув дитину і викинув велосипед в копанку.

На майданчику є правила, що можна кататися на велосипеді ВМХ, тому дитина перебувала там з велосипедом. Проте сільський голова сказав, що це стандартні правила від виробника, а насправді не можна кататися на таких велосипедах, бо майданчик псується. І він сказав Романові не їздити, проте він далі їздив, тому сільський голова вчинив такі дії», - розповіла мама хлопця Галина Сегеда.

Коментар голови Іванівської громади Михайла Кулика:

«Якщо старша людина робить зауваження - «шановний Роман, на даному дитячому майданчику катання велосипедом заборонено, тому, що даний майданчик не облаштований для цього». Там виробник написав, що можна кататися, але коли вони мені його ставили, я їх запитав, чи дійсно можна? Виробник відповів, «ми писали для того аби краще продавалося, а взагалі кататися велосипедом там не можна». Коли це місцеві діти там велосипедом каталися, ти робиш зауваження і вони всі реагують. Катаються без проблем на роликах коньках, скейтах, на самокатах – на цьому можна. Я зробив Роману зауваження він агресивно повівся. Хлопець не місцевий, він приїхав до бабусі», - говорить голова.

Наша журналіст уточнила, агресивно, це як?

«Він запитав, а ви хто такий? Я не сказав, що я сільський голова. Я лише сказав, що маю право зробити тобі зауваження. Даний майданчик зробив за власні кошти, і хочу щоб він служив багато років. Він пішов. А потім знову прийшов на майданчик і починав провокувати мене. Ми з старшими чоловіками займались волейболом пляжним, поруч. Він заїжджає велосипедом на скейт–зону. Я гукнув до нього: «До тебе що не доходить?». Він відреагував агресивно. Він рослий хлопчина на років 18. Я підбіг до нього, забрав велосипед і викинув в озеро. Це я так зробив. Саму дитину я не штовхав», - каже голова громади.

Щодо «майданчика за власні кошти», то минулого року, у повідомленні Іванівської громади про облаштування скейт-парку було вказано, що проект профінансували за кошти місцевих підприємців, загалом, долучились 15 представників малого, середнього та великого бізнесу.
На місце події батьки хлопчика поліцію не викликали. Тілесних ушкоджень в дитини не було.

«Роман попросив вибачення за те, що не послухав сільського голову, що не треба кататися на майданчику на велосипеді. Сільський голова попросив вибачення у нас. На цьому й розійшлися», - говорить Галина.

Залишається відкритим питання, чиїх саме правил мають дотримуватись діти під час активного дозвілля.

До речі, після інциденту, в сільраді знайшли унікальний спосіб «змінити правила» - на табличці просто маркером замалювали речення, де написано, що скейт-парк призначений для катання на велосипеді типу ВМХ. Дітям залишили ролики і скейти. Поки що…

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні