Що робити українцям з кредитами на майно, яке було знищене під час війни

0
Що робити українцям з кредитами на майно, яке було знищене під час війни
Законопроєкт №7441-1 про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо підтримки позичальників-фізичних осіб, які втратили майно у зв'язку з веденням бойових дій Верховна Рада може ухвалити до кінця літа, повідомила голова партії "Слуга народу" Олена Шуляк, пише Інтерфакс.

"У парламенті планують затвердити відповідний законопроєкт №7441-1 вже до кінця літа. Цей документ дозволить не сплачувати ні відсотків, ні тіло кредитів на житло чи транспортний засіб, які були зруйновані внаслідок війни", - написала Шуляк у фейсбук у п'ятницю.

Як повідомлялося, Верховна Рада ухвалила за основу законопроєкт №7441-1. Він передбачає зупинення виплат за кредитами на рухоме/нерухоме майно, яке через війну опинилося на тимчасово окупованій території або на території активних бойових дій, а також пошкоджено або знищено внаслідок воєнних дій.

Згідно з документом, кредити заморожуються до отримання позичальником державної компенсації за майно.

Крім того, законопроєкт передбачає списання (прощення) кредиту позичальникам, у яких загальна площа знищеної кредитної квартири – до 140 кв м, житлового будинку – до 250 кв м (за умови, що це єдине місце проживання сім'ї позичальника), об'єм двигуна єдиного знищеного автомобіля – до 2500 см.

Іншими умовами прощення кредиту є відсутність простроченої заборгованості за таким договором на початок війни.

Кредитор у такому разі отримує право компенсацію від держави.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні