Навіщо 22 липня закопувати огірок в городі: прикмети та традиції цього дня

0
Навіщо 22 липня закопувати огірок в городі: прикмети та традиції цього дня
Православна церква 22 липня вшановує день пам'яті великомученика Кирила, який був єпископом в Гортінії і постраждав від рук язичників, пише УНІАН.

Прикмети 22 липня

вродило багато чорниці - зима буде дуже морозною.
зірки світять довго і яскраво - чекайте грози, а якщо місяць здається потемнілим, негода затримається до кінця літа.
на траві роса - не минути зливи.
веселка в небі - до теплої і спекотної погоди.

Що можна робити 22 липня

Наші пращури помітили, якщо у цей день спекотно. Вважалося, що вона має цілющі властивості, тому саме сьогодні можна варити з ягоди варення і вживати її у свіжому вигляді. Також 22 липня - гарний день, щоб зібрати огірки, причому зробити це повинен наймолодший член сім'ї. Наші пращури вірили, що якщо закопати огірок десь далеко в городі, то в наступному році буде гарний врожай.

Що сьогодні не можна робити

Православна церква категорично забороняє лаятися та поганословити 22 липня, а також допускати негативні думки. Якщо ви не бажаєте, щоб Вищі сили відвернулися від вас, не відмовляйте від допомоги нужденним. Згідно з народними повір'ями, важкою фізичною працею сьогодні краще не займатися, інакше відштовхнете від себе щастя.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Instagram
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні