Як діти з України вчаться у Польщі через війну

0
Як діти з України вчаться у Польщі через війну
Заступниця міністра освіти і науки Польщі Мажена Махалек повідомила, що минулий навчальний рік у школах і дитсадках у Польщі закінчили 182 тисячі українських дітей. Крім того, приблизно 400 тисяч українських учнів навчалися в Польщі дистанційно за українською системою, пише ukrayina.pl.

Українські учні в Польщі: що відомо?

Як зазначила Мажена Махалек в ефірі Радіо Вроцлав, до Нижньосілезького воєводства приїхало багато учнів з України, та більшість із них навчалися в Польщі дистанційно.

"Ми підготували гнучкі рішення щодо розмірів класів, груп, способів організації підготовчих відділень, — цитує заступницю міністра polskieradio.pl. — Ми очікували, що в дистанційній українській системі може бути близько 400 тисяч учнів, які навчалися в Польщі, і деякі з них можуть потрапити до польських шкіл. Ми до цього готові. Однак ситуація динамічна і її важко передбачити".

Польща готова прийняти на навчання ще більше дітей з України

Нещодавно міністр освіти і науки Польщі Пшемислав Чарнек повідомляв, що у вересні 2022 року в польських школах очікують ще 200 тисяч українських дітей, пишуть "Факти".

"Ми прийняли 200 тисяч (українських дітей), з них 160 тисяч — у школи і 40 тисяч — в дитсадки. За нашими оцінками, ще 200 тисяч можуть приєднатися з 1 вересня. Кінця війни в Україні не видно, тому, природно, ті діти, які тут, напевно, залишаться, і приїдуть ще", — розповів міністр.

Водночас, він припустив, що велика частина дітей захочуть продовжувати навчатися з однолітками онлайн, оскільки в Україні проходитиме навчання у дистанційному режимі.

Також міністерство освіти і науки запропонувало створити українські класи в польських школах і викладати в них переважно польську мову. Міністр зазначив, що це дало б можливість увійти в новий навчальний рік на належному освітньому рівні.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні