Помоліться святій Ользі: що не можна робити 24 липня

0
Помоліться святій Ользі: що не можна робити 24 липня
Православне свято сьогодні - день пам'яті мучениці Євфимії. Чудо, вчинене Євфимією, стало вирішальним у питаннях віри міста Халкідона, пише УНІАН.

Прикмети 24 липня

грім гримить на Євфимію, то на наступний день риба добре клювати буде;
гучний грім - до тривалої зливи, глухий - до Тихого дощу;
павук сидить посеред павутини - до дощу;
багато роси в городі - до неврожаю огірків і помідорів;
спекотний сонячний день - до хорошого врожаю зернових.

Що можна робити 24 липня

У народному календарі це свято отримало назву "Ольга Страдниця" через те, що саме сьогодні розпочиналися польові роботи. Особливо важливим сьогодні вважається накосити та заготовити сіно, а також сходити на рибалку. Слов'яни молилися святій Ользі за хороший улов і допомогу у справах.

Що не можна сьогодні робити

Вважається, що княгиня Ольга дуже не любила хвалькуватих людей, тому намагайтеся в цю дату не хвалитися своїми здобутками. Православна церква каже, що 24 липня заборонено переїдати та грішити обжерливістю. Також не рекомендується байдикувати - у піковий час роботи на землі багато і її потрібно виконувати.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Instagram


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні