Стало відомо, скільки добровольців росія хоче відправити на війну в Україну

1
Стало відомо, скільки добровольців росія хоче відправити на війну в Україну
По всій росії формуються так звані добровольчі батальйони для участі у загарбницькій війні в Україні, пише Мілітарний.

Російські окупанти шукають заміну військовим, які виснажені за п’ять місяців боїв та щоб замінити тих кого знищили українські захисники по всій лінії фронту.

Загалом, за оцінками аналітиків, більше 30 000 так званих «добровольців» можуть бути мобілізовані, щоб поповнити ряди російських загарбників, розгорнутих для участі у бойових діях на східному Донбасі, куди більшість із них буде, імовірно, направлено.

Минулого тижня Річард Мур, керівник секретної розвідувальної служби Великої Британії MI6 сказав журналісту CNN, що «протягом наступних кількох тижнів росіянам буде все важче постачати робочу силу та матеріали».

Путін довго опирався ідеї загальної мобілізації в росії, і призов цієї весни був схожий на призов у ​​2021 році.

Так звані «добровольчі батальйони» є одним із способів збільшити чисельність російської армії без різкого кроку. Заклики вступати до них здебільшого орієнтовані на бідніші та ізольованіші регіони рф, де можна спокушати людей «швидкими грошима».

Який вплив ці батальйони можуть мати – питання відкрите.

Стверджується, що чеченські добровольчі загони зіграли неабияку роль у кампанії на Донбасі, особливо в Маріуполі. Але вони відносно добре оснащені та мають великий військовий досвід. Батальйони, які збираються в інших місцях, явно ні, наголосили у CNN.

Катерина Степаненко, дослідник росії в Інституті вивчення війни у ​​Вашингтоні, каже, що процес набору так званих добровольців керується з Москви.

«Кремль наказав усім 85 суб’єктам рф (плюс окупований Крим) набрати добровольчі батальйони, щоб уникнути оголошення часткової або повної мобілізації в росії», уточнила Степаненко.

Водночас зазначається, що такі набори значно навантажують обласні бюджети, оскільки «набір кадрів» фінансується саме з них.

Умови для вступу в добровольчі батальйони відрізняються в різних регіонах. Відповідно до повідомлень, на навчання таких бійців відводиться близько місяця.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Instagram
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
головне щоб усі взяли пакети для пакування
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні