--> Постріли та звуки сирен: що відбувається на кордоні Сербії та Косово. ВІДЕО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Постріли та звуки сирен: що відбувається на кордоні Сербії та Косово. ВІДЕО

0
Постріли та звуки сирен: що відбувається на кордоні Сербії та Косово. ВІДЕО
Після загострення між Сербією та Косово на кордоні між ними стало неспокійно. У прикордонних районах лунають сирени та чути звуки пострілів, пише 24 канал.

Постріли лунали ввечері, 31 липня.

Сербія встановлює блокпости

На тлі зростання напруги між Сербією та частково визнаною країною Косово, яку Белград вважає своєю територією, увечері 31 липня почали лунати постріли, а в провінціях Косово, які межують з Сербією, пролунали сирени.

Сирени в Косово та звуки пострілів: дивіться відео

У місті Новий Пазар, на кордоні з Косово, також лунають сирени. Сербська сторона почала обладнання барикад для "захисту від спецназу Косово".

Користувачі соцмереж пишуть про стрілянину вздовж всього кордону Сербії та Косово та про поранених серед цивільних, однак на офіційному рівні ні Белград, ні Приштина не зробили жодних заяв щодо того, що відбувається на кордоні.

Заворушення сербів у Косово

На вулиці міста Митровіца на півночі Косово також неспокійно – серби, які проживають у місті, вийшли на вулиці. Їхнє невдоволення спричинило рішення влади Косово з 1 серпня визнати сербські документи недійсними.

У регіоні блокують дороги. Водночас сербські ЗМІ пишуть про те, що нібито у ніч проти 1 серпня за наказом прем'єр-міністра Косово Альбіна Курті може розпочатися військова операція.

Через заворушення поліція Косово оголосила про закриття пунктів пропуску з Сербією. Водночас президент Сербії Александар Вучич готує звернення через ситуацію на кордоні.

Причина конфлікту Сербії та Косово

Ще у 2008 році Косово проголосило незалежність від Сербії і понад 114 країн світу визнали її. Однак серед числа тих, хто не визнає незалежності Косово є й Україна.

У липні влада частково визнаної країни оголосила про те, що з 1 серпня сербські документи та автомобільні номери на території країни будуть недійсними і їх потрібно перереєструвати до кінця вересня 2022 року. Причиною цього стало те, що Сербія не визнає документи Косова. Водночас серби, які в'їжджатимуть в частково визнану країну, отримуватимуть спеціальний тимчасовий документ про перетин кордону.

Таке рішення Косова викликало невдоволення у Сербії. Белград звинуватив Приштину у "підготовці пекла" найближчими днями.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Instagram
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні