Війська НАТО вирушать у Косово: що відбувається в регіоні

0
Війська НАТО вирушать у Косово: що відбувається в регіоні
Місія НАТО-KFOR —міжнародні сили під керівництвом НАТО, що відповідають за забезпечення стабільності в Косові — опублікувала офіційну заяву щодо конфлікту Белграду та Приштини. Війська місії у Косові приведені у повну бойову готовність та готові втрутитися в ситуацію у випадку подальшої ескалації конфлікту, пише Суспільне.

"Загальна ситуація в плані безпеки в північних муніципалітетах Косова залишається напруженою. Місія НАТО-KFOR уважно стежить за ситуацією і готова втрутитися, відповідно до свого мандату, якщо стабільність буде поставлена під загрозу", — йдеться у заяві місії.

У НАТО додали, що місія KFOR "зосереджена на щоденному виконанні свого мандату щодо забезпечення безпеки та свободи пересування для всього населення Косова".

"НАТО також продовжує повністю підтримувати процес нормалізації відносин між Приштиною і Белградом за допомогою діалогу за сприяння ЄС і закликає всі сторони продовжувати переговори. На Балканах не буде реальних перспектив для кращого майбутнього без повного поваги прав людини і демократичних цінностей, верховенства закону, внутрішніх реформ і добросусідських відносин", — зазначили представники Альянсу.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні