Як не заснути за кермом

0
Як не заснути за кермом
Під час тривалої поїздки за кермом на водія можуть чекати не тільки різні шахраювання. У найбільш непідходящий момент може навалитись сонливість. А це досить часта причина ДТП — коли водій заснув за кермом, пише Телеграф.

Список найбільш дієвих способів запобігти засинанню за кермом

Виспіться перед поїздкою. Неприємність полягає у тому, що виспатись про запас неможливо, тоді як втома має властивість накопичуватись. Ось чому важливо мати повноцінний відпочинок і якісний 8-годинний сон перед довгою дорогою.

Ніколи не сідайте за кермо після вживання алкоголю. Так, у багатьох країнах існують мінімальні дози, після вживання яких поліція не вважатиме водія нетверезим і не виписуватиме штраф. Тим не менше, алкоголь посилює відчуття втоми, сповільнює реакцію і знижує здатність ефективно керувати машиною.

По можливості не вирушайте на дальню відстань на самоті. Навіть якщо ваш компаньйон не вміє водити, він може розважити вас бесідою. А якщо вміє і ви зможете мінятись, то взагалі чудово.

Не виїжджайте у той час, коли ви зазвичай спите. Або принаймні засинаєте. Ваші добові ритми можуть пересилити вас. Тому обирайте для подорожі свій звичний час бадьорості.

Стежте за своєю поставою – тримайте голову високо і не сутультесь. Підтримуйте загальний тонус.

Робіть перерву хоча б раз на дві години. Найкраще обирати для зупинки безпечне та багатолюдне місце і виходити з машини розім’ятись.

Дві чашки кофеїновмісного напою, наприклад кави, допоможуть і не заснути, і не перебрати з цією тонізуючою речовиною. Але ця порада підходить тільки для тих, у кого нема протипоказань проти кофеїну.

На додачу до цих прийомів, водіям також навели шість ознак того, що сонливість бере гору і точно пора перепочити.

Ви можете заснути, якщо ви:

не в стані пригадати, як проїхали останні кілька кілометрів;

ваші думки почали блукати і ви не можете зосередитись;

вам важко на чомусь сфокусуватись і тримати очі розплющеними;

ви насилу тримаєте голову;

почали з’їжджати зі своєї смуги або виїжджати на узбіччя;

часто позіхаєте.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Instagram
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні