Вживаються всі необхідні дії: чи готова Білорусь до наступу на Україну

0
Вживаються всі необхідні дії: чи готова Білорусь до наступу на Україну
На кордоні не спостерігається змін в обстановці та у характері дій збройних сил білорусі. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено, пише Укрінформ.

«Чисельний склад не змінюється. Підрозділи міняються на ротаційній основі. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено», - зазначив речник.

У прикордонних районах білоруські підрозділи проводять заходи з інженерного облаштування, також фіксується активне застосування засобів радіоелектронної боротьби, аби ускладнити спостереження за їх територією.

Демченко додав, що як кордон з росією, так і кордон з білоруссю та придністровський сегмент на кордоні з Молдовою усіма Силами оборони України посилено. Для захисту кордону і недопущення ескалації ситуації вживаються всі можливі заходи.

За словами Демченка, на кордоні з рф в межах Чернігівської та Сумської областей формування ворогом ударного угруповання для відновлення наступу на даний момент також не фіксується.

Однак, за його словами, росія не припиняє збройних провокацій. З території країни-агресора обстрілюються території цих двох областей. Вогонь ведеться щодня. Для обстрілів ворог застосовує артилерію, авіацію та стрілецьку зброю.

Такі дії несуть загрозу не лише захисникам, а й життю мирного населення, адже нищаться будинки та цивільна інфраструктура.

Зі свого боку Україна продовжує укріплювати ці напрямки. Прикордонники разом з іншими силами оборони країни вживають всі необхідні дії – проводиться розвідка місцевості, інженерне облаштування визначених місць несення служби, встановлюються перешкоди, виставляються блокпости, відпрацьовані заходи взаємодії між підрозділами.

Як повідомлялося, раніше речник ДПСУ Андрій Демченко заявив, що на території білорусі не спостерігається концентрація військ, яка б дозволяла говорити про ризик повторного вторгнення в Україну з території цієї держави.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Instagram
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні