Чому у Львові троє пенсіонерів опинилися на лаві підсудних за пости в «Однокласниках»

0
 Чому у Львові троє пенсіонерів опинилися на лаві підсудних за пости в «Однокласниках»
У травні 2022-го року, до Франківського районного суду міста Львова надійшли обвинувальні акти проти Віктора Кучерова, Сергія Кадоли і Анатолія Попова.

Про це пише INTERNET UA

Ще до початку повномасштабного вторгнення Росії на територію України чоловіки на своїх сторінках в мережі «Однокласники» поширювали пости антиукраїнського змісту.

У цей час в Україні зростала напруга через агресію РФ і група хлопців зі своєї ініціативи почали шукати в мережі осіб, які поширювали подібні дописи. Саме волонтери виявили в «Однокласниках» облікові записи обвинувачених і повідомили правоохоронцям.

«Це є злочин приватного обвинувачення, потерпілий — це активіст, айтішник. Вони там собі на початку створили свою таку групу, і коли та перша напруга була, перші місяці, вони шукали от всяких осіб, в інтернеті та соціальних мережах. Ну і в поле зору потрапили оці, троє наших (про засуджених — ред.), за ці пости в «Однокласниках». У більшості випадків вони просто репостили, тобто лайкали, і воно автоматично потрапляло до них на сторінку. Оскільки вона є відкрита, для необмеженого кола осіб, то виник склад злочину», — пояснив «Судовому репортеру» прокурор Данило Бугара.

У травні чоловікам оголосили підозри в розпалюванні національної ворожнечі та ненависті, приниженні національної честі та гідності (ч.1 ст.161 ККУ), але запобіжні заходи не обирали.





Один із активістів, які виявили ці пости в «Однокласниках», Назарій Г., проходить як потерпілий. Щоправда, на судових засіданнях та оголошенні вироків він присутній не був і просив слухати справи без його участі, посилаючись на зайнятість на роботі.

Франківський районний суд міста Львова 16-17 серпня визнав усіх трьох дописувачів «Однокласників» винними. Їм призначено по 3 роки позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання з іспитовим строком у 2 роки.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
10

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні