Чого чекати українцям від війни у найближчі пів року

0
Чого чекати українцям від війни у найближчі пів року
У західних ЗМІ озвучили п'ять сценаріїв ймовірного розвитку подій в Україні на найближчі пів року. Згідно з деякими прогнозами, росія зазнає крах зсередини, пишуть НовиниLIVE.

Сценарій 1

Військовий експерт Ден Саббаг вважає, що вже зараз ані росія, ані Україна не бажають припинити війну, попри втрати. Україна хоче повернути окуповані росією території, а росія хоче не лише їх втримати, а й просунутись далі. Тим часом у кремлі думають, що зима допоможе їм просунутись далі.

Ба більше, переговорів між двома сторонами не було з того моменту, коли з'явилися численні докази вбивств цивільних у Бучі та Ірпені, а також інших населених пунктах Київщини. Окрім того, після падіння Лисичанська наприкінці червня рух на передовій був мінімальним. Обидві сторони борються за імпульс і дедалі більше виглядають виснаженими від боїв.

Сценарій 2

Україна хоче повернути Херсон, однак, як вказує журналіст The Guardian, в країни немає таких можливостей, аби вдало відштовхнути росіян з території.

Через це Україна змінила свою стратегію на ракетні удари великої дальності та сміливі рейди спецназу на російські бази глибоко за лінію фронту. Це може призвести до того, що росіяни впадуть в істерику та у паніці добровільно віддадуть Херсон.

Сценарій 3

Наразі в росії відсутній будь-який новий наступальний план. Все, що вони роблять, — обстрілюють артилерією міста, завдаючи сильних руйнувань та прокладаючи собі таким чином шлях вперед. Частково у цьому вони мають успіх і роблять це ще й задля того, аби мінімізувати втрати.

Така ж стратегія спостерігається й навколо Бахмута на Донбасі, але все це відбувається вкрай повільно через те, що значну частину сил довелося перекинути на захист Херсона.

Наразі росія намагається всіма силами втримати вже загарбані території на сході та півдні і потенційно дотримуватиметься такої ж стратегії й надалі. Окрім того, росія хоче якнайшвидше провести референдуми щодо анексії цих територій через побоювання настання холодів. Тож окупанти захочуть зосередитись на тому, що вони вже мають.

Сценарій 4

Зима є найбільш важливою порою року в стратегічному плані для обох сторін війни. Україна переймається гуманітарними питаннями, адже Донеччина та інші прифронтові регіони залишились без газового опалення. Взимку можливі нові хвилі міграції, і за попередніми підрахунками з України до Польщі може виїхати до двох мільйонів людей.

А от росіяни сприймають зиму, як нові можливості. Росія може націлитись на енергетику України, щоб загострити проблеми опалення та взяти Європу у "тісні кліщі", аби посилити тиск на неї та змусити купувати енергоносії знову.

Сценарій 5

Україна програла б війну без допомоги західних партнерів. Проте Захід досі не надав у достатній кількості артилерії чи винищувачів, які дозволили б Києву відкинути загарбників. Тим часом західні політики стверджують, що росію треба відкинути назад до довоєнних кордонів, але досі не дають на це достатньо зброї.

Тим часом гуманітарні потреби України зростають: бракує грошей на відбудову, зруйновані будинки досі залишаються у катастрофічному стані, а люди змушені жити у гаражах, школах, дитячих садках і тимчасових помешканнях.

Україна має дефіцит бюджету в розмірі 5 млрд доларів (4,2 млрд фунтів стерлінгів) на місяць через війну, тож допомога та реконструкція коштуватимуть у багато разів більше. Європа має визначитись, чи готова вона постійно допомагати Україні триматися на плаву або дати допомогу у такій кількості, аби перемогти росію.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні