Житель Ковеля скинув з балкону собаку

0
Житель Ковеля скинув з балкону собаку
Ковельський суд призначив рік умовно 48-річному чоловікові, який викинув з балкону собаку. Тварина, яка впала з висоти п'ятого поверху, отримала важкі травми і загинула. Чому саме він так вчинив, у вироку не зазначено. Його визнали винним у жорстокому поводженні з тваринами, але призначили лише умовне покарання, оскільки він підписав угоду про визнання винуватості.

Як йдеться у вироку Ковельського міськрайонного суду, інцидент стався ввечері 2 липня у Ковелі. У той вечір 48-річний чоловік, перебуваючи вдома у стані алкогольного сп'яніння, викинув з балкона п'ятого поверху домашню собаку на кличку Ельфа. Внаслідок падіння тварина отримала численні травми, від яких загинула на місці.

Судячи з вироку, собака належала не чоловікові, а його знайомій. Дії чоловіка слідчі кваліфікували за ч.1 ст. 299 ККУ (жорстоке поводження з тваринами), санкція якої передбачає максимум до трьох років ув'язнення. Згодом він уклав угоду про визнання винуватості.

Обтяжуючою обставиною суд визнав те, що чоловік вчинив злочин у стані сп'яніння. Водночас пом'якшуючою обставиною назвали те, що він сприяв у розкритті злочину. «Враховуючи, що <обвинувачений> скоїв нетяжкий злочин, не працює, характеризується задовільно, не перебуває на обліку в наркології та психдиспансері, визнав себе винним у скоєнні злочину, сприяв розкриттю злочину, не судимий, суд вважає можливим узгодити покарання передбачене угодою між потерпілим та обвинуваченим», – йдеться у вироку.

Відтак чоловіка визнали винним та призначили йому лише рік умовно. Вирок поки не набрав законної сили, його можна оскаржити в апеляційному суді.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні