--> Лукашенко ошелешив заявою! Каже, що готовий по тривозі підняти всі війська | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Лукашенко ошелешив заявою! Каже, що готовий по тривозі підняти всі війська

1
Лукашенко ошелешив заявою! Каже, що готовий по тривозі підняти всі війська
Білоруський диктатор наказав "прикрити" кордони з Україною та за необхідності піднімати по тривозі військові формування.

Про це пише ТСН з посиланням на білоруське агентство "Белта".

"Не треба нам дорікати, що ми там в Україні збираємося воювати та інше. Нам треба захистити свою вітчизну. І що стосується підтримки Росії, ще раз підтверджую: через Білорусь жодного удару в спину, в бік, збоку, з флангів по російських військах бути не повинно. І не буде", - наголосив Лукашенко.

Крім того, білоруський диктатор нагадав, що вже доручав опрацювати на практиці дії військових РБ на кордоні з Україною з урахуванням "досвіду від часів початку спеціальної військової операції Росії в Україні".

"Я доручав Міністерству оборони, всім силовим структурам з урахуванням уже нашого досвіду від часів початку спеціальної військової операції Росії в Україні опрацювати на практиці наші дії на кордоні з Україною. У нас там досвід був протидії певний, зокрема створення батальйонних тактичних груп, прикриття кордону", – сказав Лукашенко.

Лукашенко назвав "небезпечною" ситуацію в умовах війни Росії проти України. Білоруський диктатор закликав підконтрольну йому владу нічого не боятися і піднімати по тривозі не лише регулярні війська, але й народне ополчення, яке нібито формується.

"Не треба нічого боятися. Треба нам підняти по тривозі якусь військову частину за нормами воєнного часу, значить, треба. Треба мобілізувати її, щоб ми бачили, чи живі люди, які приписані до цієї частини, значить, треба її мобілізувати. Треба територіальну оборону підняти, значить, треба. Треба народне ополчення перевірити там на місці, що це за бійці у нас будуть, і яка в них зброя, значить, треба", - сказав Лукашенко.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Кого, кого ти там піднімеш, оті кілька тисяч. І то не факт що вони згодяться іти на війну
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні