Які продукти можна заморозити про запас: топ-7 несподіваних варіантів

1
Які продукти можна заморозити про запас: топ-7 несподіваних варіантів
Що можна заморожувати з готових страв і чому такий метод заощадить вам гроші - дізнайтеся в матеріалі УНІАН.

Досвідчені господині давно використовують подібний лайфхак - готують страви, а потім заморожують їх. Такий підхід економить не тільки час і сили, а й фінанси - наповнюючи холодильник заготовками, вам не доведеться витрачатися на продукти в майбутньому. УНІАН розповів, чи можна зберігати готову їжу в морозилці і склав список найбільш вдалих для цього продуктів.

Чи можна заморозити сир шматком
Так, цей продукт нормально переносить заморозку, незважаючи на помилкову думку про те, що він буде розсипатися після того, як ви витягнете його з надр морозилки на світ Божий. Сир можна заморожувати як шматком, так і, нарізавши шматочками і поклавши в контейнер.

У чому заморозити яйця - поради
Яйця - другий продукт, який можна заморожувати, хоча багато людей про це і не знають. Для того, щоб заготовити варені яйця, відокремте білки від жовтків і складіть частини в різні контейнери. Сирі яйця теж придатні для заморозки - їх потрібно розбити, перемішати, додати дрібку солі і цукру (або меду), а потім перелити в контейнер. У такому вигляді сирі яйця можна зберігати до 6 місяців.

Як заморозити магазинне молоко або сік
Третій продукт - молоко або сік, які ви купуєте в супермаркеті і не встигаєте випивати. Зазвичай, залишки прокисають, а це удар і по серцю, і по бюджету. Краще в такому випадку напої заморожувати - налити в окрему пляшку і покласти в морозилку. Один нюанс - при заморожуванні рідина розширюється, тому краще брати тару, яка за обсягом більше, ніж кількість рідини. Альтернативний варіант - розлити молоко або сік по формах для льоду, а потім класти їх прямо в напої.

Чи можна заморозити буханець хліба
Так, звичайно, і це четвертий продукт у списку. Часто, купуючи випічку в магазині і не встигаючи її з'їсти, ми отримуємо черствий хліб - що приготувати з нього - загадка. Для того, щоб уникнути псування продукту, можна зберігати хліб в холодильнику або в морозилці, краще - скибочками. Розморожувати ще простіше - в духовці або мікрохвильовій печі.

Чи можна заморожувати свіжі овочі
П'яте місце в рейтингу - дари городів. Скибочки огірків, помідорів, селери, перцю, а також будь-яких інших овочів і зелені відмінно підходять для життя в морозильній камері. Вам потрібно тільки вимити їх, обсушити і помістити в пакети (контейнери).

Що буде з картоплею, якщо її заморозити
Нічого, вона опиниться на шостій сходинці хіт-параду продуктів, лояльних до заморожування. Готові страви з картоплі можна заморожувати - наприклад, картопляне пюре зручно порціонувати кулькою для морозива і, викладаючи на пергаментний папір, відправляти в морозилку.

Вам потрібно почекати, поки кульки не стануть твердими, а потім перекласти їх в пакети і відправити в бездонний світ морозильної камери на два місяці. Те ж саме стосується і картоплі, приготованої шматочками, тільки її потрібно викладати в контейнер.

Чи можна заморозити готовий пиріг
Сьоме місце ми віддаємо домашній випічці, яку теж можна зберігати в морозилці. Це зручно, якщо ви приготували занадто багато випадково або навмисне - заморозивши блюдо, ви зможете просто розігріти його і не стояти біля плити знову.

Перший варіант заморозки - викласти пиріг цілком на тарілці, вистеленій папером для заморозки, а коли пиріг трохи замерзне, прибрати тарілку, обернути випічку папером і відправити в морозилку. Другий варіант - нарізати блюдо на порційні шматки, викласти на тарілку або в контейнер, і покласти в морозильну камеру.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Названі продукти можна заморожувати для того, щоб після розморожування викинути у вигрібну яму.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні