--> Росіяни готують провокацію з військовополоненими українцями | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Росіяни готують провокацію з військовополоненими українцями

0
Росіяни готують провокацію з військовополоненими українцями
До війни проти України в РФ можуть залучити військовополонених.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни, повідомляє ТСН.

За повідомленням інституту, можливо, російські війська готуються примусово мобілізувати українських військовополонених для боротьби на стороні Росії, що було б порушенням Женевської конвенції про військовополонених.

"24 вересня російські державні ЗМІ повідомили, що українські військовополонені, утримувані в Оленівському таборі, в усній формі "просили" владу "ДНР" дозволити їм воювати в добровольчому козачому батальйоні "Богдана Хмельницького". Якби російські або російські проміжні сили примушували українських військовополонених до бою, це було б порушенням Женевської конвенції про військовополонених, яка передбачає, що "жоден військовополонений не може бути в будь-який час відправлений або затриманий у районах, де він може піддаватися вогню зони бойових дій", - йдеться в повідомленні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні