Путін хоче кинути білорусів в Україну на «деруни»: чи вступлять вони у війну

0
Путін хоче кинути білорусів в Україну на «деруни»: чи вступлять вони у війну
Громадяни Білорусі часто намагаються знайти виправдання, чому вони не зносять диктатора олександра лукашенка, пояснюючи це базовою умовою суспільного договору – робити все, «аби не було війни». Та зараз ця апатія білорусів призводить до того, що їх намагаються кинути в українську м’ясорубку, пише УНІАН.

Білоруський диктатор олександр лукашенко на нараді з питань безпеки заявив, що він разом з колегою з рф володимиром путіним домовився про розгортання спільного регіонального угруповання військ. Таке рішення нібито було ухвалено за підсумками зустрічі агресорів сам на сам після неформального саміту СНД у Петербурзі. Мовляв, для Республіки Білорусь існує загроза з України, тому формування спільного російсько-білоруського угруповання вже почалося.

Водночас очільник Міноборони Білорусі Віктор Хренін записав відеозвернення, в якому запевнив: Мінськ не хоче воювати «ні з литовцями, ні з поляками, ні, тим паче, з українцями».

Проте існує кілька причин, чому в Україні ніхто не вірить цим солодким словам.

По-перше, тому, що саме Віктор Хренін напередодні широкомасштабного вторгнення росії в Україну, 22 лютого, в розмові з міністром оборони України Олексієм Резніковим «дав слово офіцера», що наступу з території Білорусі не буде. Ба більше, вже 26 лютого цей «офіцер» телефонував Резнікову з пропозицією капітуляції.

По-друге, в Україні немає жодних сумнівів, що частина ракет та дронів-камікадзе на наші міста летить саме з території Білорусі.

Білоруська журналістка Наталія Радіна переконана, що вступ білоруської армії у війну – лише питання часу, причому найближчого.

«Невже комусь досі не ясно, що, по суті, режими путіна й лукашенка – одне ціле? Вони завжди будуть діяти разом. Деякі білоруські «аналітики» затягли свою вічну пісню про «самостійність» лукашенка: мовляв, все одно він до останнього уникатиме відкритого вступу у війну. Забувається лише одна проста річ: розгортання об'єднаної регіональної групи означає, що білоруська армія може бути відправлена на війну без згоди політичного керівництва Білорусі», - зазначає журналістка.

На це звертає увагу й заступник директора Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння з міжнародних питань Михайло Самусь, який також не відкидає ймовірності того, що ворог може полізти в Україну з Білорусі. Ключовий фактор у тому, що регіональна група військ – це військовий компонент Союзної держави.

«Заява лукашенка свідчить про те, що вона активується. Це означає, що збройні сили Білорусі переходять у підпорядкування командуванню регіональної групи військ, якою керує російській генштаб. Виходячи з цього, ймовірність використання збройних сил Білорусі є високою, фактично стовідсотковою», - каже експерт.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні