Чого боїться лукашенко

0
Чого боїться лукашенко
Страх самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка може бути однією з причин прибуття до республіки російських військових, які входять до складу регіонального угруповання. Він боїться українського контрнаступу, адже знає, що "перепасти може і йому".

Водночас не виключена й спроба країни-агресора відтягнути ЗСУ на північний кордон, або черговий наступ окупантів на Київ. Таку думку висловив аналітик Європейськой Ради з міжнародних відносин Павло Слюнькін в ефірі телемарафону, пише Obozrevatel.

"У мене є дві версії, чому це відбувається. Перше – успішний український контрнаступ проти окупантів на окупованих територіях, а потім ці удари по Кримському мосту лякають Лукашенка, бо він сам себе досить сильно асоціює з ним. За ступенем своєї суб’єктності він так само, як той Керченський міст", – зазначив експерт.

На його думаю, коли в українців виходить швидко звільняти території, але по їхній країні продовжують бити з білоруських аеродромів, звідки вилітають літаки та іранські дрони, то Лукашенко розуміє, що може настати момент, коли Сили оборони завдадуть удару так само по цих об’єктах.

"І він цього боїться. Тому у такий спосіб погоджуючись на перекидання військ РФ у Білорусь. Може попереджати Україну, що не треба цього робити. Бо йому доведеться реагувати і це ще більше втягуватиме його у війну. Мені здається, що такого сценарію він хотів би уникнути", – вважає аналітик.

Ще однією причиною розгортання регіонального угруповання військ у республіці він називає можливий другий наступ окупантів на столицю України.

"Інша версія: ймовірно, Путін готує концентрацію військ, яка б відтягувала увагу українців на північному кордоні, і – другий наступ на Київ. Це виглядає зараз абсолютно нелогічно і навіть божевільно, але він довів, що є людиною абсолютно нераціональною", – зазначив Слюнькін.

На його переконання, те, яка з цих версій більш правдоподібна, залежатиме від того, скільки все ж таки російських військ з’явиться на території Білорусі.

"Поки ми не бачимо жодних сигналів того, що до РБ прибувають десятки тисяч російських військових", – заявив експерт.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні