Коли з боку Білорусі з'явиться нова загроза для України

0
Коли з боку Білорусі з'явиться нова загроза для України
Військовий аналітик Агіль Рустамзаде розповів, коли з’явиться нова загроза з боку Білорусі, яка зараз формує спільне угруповання військ з РФ, пише НВ.

«У перспективі місяця навряд чи якась загроза буде здійснюватися з території Білорусі, але через місяць кількість мобілізованих у російській армії збільшуватиметься, і ми з вами побачимо, як концентрація російських військ у Білорусі збільшуватиметься. Чи призведе це до проникнення білоруських та російських військ на територію України — питання спірне. Бо білорусам явно та ясно показують, що не вибачать захід на територію України. Концентруються війська НАТО як у Румунії, так і в країнах Балтії, це теж важливий чинник тиску», — сказав Рустамзаде.

10 жовтня самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Мінськ та Москва домовилися про розгортання регіонального угруповання військ. За його словами, формування сил вже розпочалося.

За офіційними даними, на території Білорусі перебувають 10 тисяч мобілізованих російських військовослужбовців.

Лукашенко заявив, що основу угрупування становитимуть Збройні сили Білорусі. Водночас він доручив прийняти та розмістити «не одну тисячу» російських військових на території країни.

За словами Лукашенка, таке рішення ухвалили у зв’язку з нібито «загостренням на західних кордонах Союзної держави РФ та РБ».

Подібні звинувачення у створенні «загроз» на адресу України з боку білоруської сторони лунають регулярно від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну, яке розпочалося 24 лютого, зокрема з боку білорусько-українського кордону.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні