Як дізнатися дату смерті за датою народження

2
Як дізнатися дату смерті за датою народження
Американські дослідники з'ясували, що місяць народження людини, крім долі, впливає на довголіття та здоров'я. Згідно зі спостереженнями вчених, до глибокої старості на 40 відсотків частіше доживають люди, які народилися восени, пише Національна Служба Новин.

Тим, хто народився навесні, пощастило менше.

Народжені взимку частіше схильні до розвитку шизофренії. Однак вони рідше страждають на короткозорість і алергії, на відміну від літніх іменинників.

Крім того, американські фахівці вважають, що у навчанні процвітають діти, які з'явилися на світ на початку навчального року. Фахівці додали, що їхні дослідження спрямовані на вивчення факторів, що впливають на людину у зв'язку з народженням у певні місяці, а не для передбачення долі.

Також вчені з'ясували, що на тривалість життя впливає розмір голови. Щоправда, поки що такі висновки зробили лише щодо тварин. Виявилося, що самки благородних оленів (Cervus elaphus) з найбільшими головами живуть довше за своїх побратимів по стаду. Крім того, вчені з'ясували, що об'єм черепа - успадкована риса. Це важливо, оскільки даний параметр безпосередньо пов'язаний з розміром мозку і опосередковано з інтелектом. Наукову статтю, присвячену цим питанням, опубліковано в журналі Royal Society Open Science.

До цього дослідники заявили: кількість прожитих людиною років впливає його настрій. Варто бути оптимістично налаштованим і вірити у гарне самопочуття, і тоді з'явиться велика ймовірність, що саме так і станеться.

Фактично, якщо програмувати себе на хвороби та злиднів, то такий результат неминучий. Ті люди, хто чітко уявляє себе старим, знає, чим хоче займатися і як житиме далі, проживають довше життя, ніж ті, які побоюються старості і відганяють від себе подібні думки.

Тим часом тривалість життя жінок визначає довжина про теломер, “хвостів” на кінцях хромосом.

Дослідники пояснюють, що теломери — це кінцеві ділянки хромосом, що у ядрі кожної клітини людського організму, які захищають ДНК від ушкоджень. При кожному розподілі клітини вони стають коротшими, коли їх довжини виявляється недостатньо для нового поділу, клітина гине.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ніяких
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні