Чому росія хоче напасти на Україну з території Білорусі

0
Чому росія хоче напасти на Україну з території Білорусі
Задля наступу на Україну з Білорусі Росії необхідно створити угруповання зі 100 тис. військових із технікою. На сьогодні РФ не має відповідних ресурсів, тож у найближчі три-п’ять місяців чекати на ескалацію не варто, пише ТСН.

Про це розповів військовий аналітик з Білорусі Олександр Алесін.

Він зазначив – аби атакувати та розбити сильну українську армію, потрібен дуже потужний ударний кулак на території Білорусі.

"Я вважаю, що необхідно не менше ста тисяч військовослужбовців та відповідна кількість техніки: танків, бойових броньованих машин, артилерійських установок та іншого. Поки що такого угруповання на території Білорусі немає і зібрати його буде непросто, тому що російська армія відчуває нестачу солдатів і дефіцит бойової техніки", – розповів Алесін.

За його прогнозами, у найближчі три-п'ять місяців у Білорусі не з’явиться таке потужне угруповання, адже Росії бракуватиме сил.

Аналітик також звернув увагу на слова російського генерал-полковника Андрія Картаполова, який зараз очолює комісію з оборони Держдуми. Той сказав, що угруповання російських військ у РБ розгорнуте проти країн НАТО на Заході – Польщі та країн Балтії.

"Це його слова, але я думаю, у цих словах є правда, та конфлікту на кордоні Білорусі й України поки що не буде", – пояснив Алесін.

Проте він все ж застеріг про небезпеку від створення угруповання в Білорусі. За оцінками аналітика, РФ такими діями намагається відтягнути ЗСУ зі східного фронту до білоруського кордону.

"Активізація російських військ в Україні можлива, тому вони хочуть відтягнути якнайбільше військ на кордон з Білоруссю, щоб зменшилася їхня кількість, яка протистоїть російським військам. Тому це розгортання угруповання в Білорусі є відволікальним маневром", – пояснив військовий аналітик
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні