--> Військовий експерт дав тривожний прогноз на найближчий місяць | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Військовий експерт дав тривожний прогноз на найближчий місяць

0
Військовий експерт дав тривожний прогноз на найближчий місяць
На фронті в Україні обидві сторони зараз перейшли до накопичення резервів. Йдеться про озброєння та військову техніку, пише УНІАН.

Військовий експерт Олег Жданов розповів, що найближчим часом темпи бойових дії знизяться.

"Найближчим часом ми будемо змушені вести позиційну війну. Тому що обидві сторони зараз накопичують резерви. Росія намагається цих мобілізованих... першу хвилю сюди скинула для укомплектування - ми намагаємося її перемолоти. Друга хвиля повинна проходити підготовку. Через місяць-півтора-два ми її побачимо тут вже в складі або нових підрозділів, або в складі вже воюючих батальйонів. За умови, що для них знайдуть необхідну кількість озброєння, тому що з цим у них проблеми. Форма, продовольство, озброєння, грошове забезпечення", - додав експерт.

На думку Жданова, найбільш позитивна ситуація зараз спостерігається на Херсонському напрямку.

"Десь ми потихеньку просуваємося, наприклад, на Херсонському напрямку. На скільки ми зможемо просунутися сказати дуже важко. Ми намагаємося тиснути на російські війська і видавлювати їх з правого берега - ця тенденція продовжиться, на мою думку. На Харківському напрямку ми переходимо до оборони, тому що все впирається в резерви техніки і озброєння. Наш головний камінь спотикання - нестача техніки та озброєння, які нам постачають наші країни-партнери", - пояснив він.

Найважча ситуація склалася на Донецькому напрямку. За його словами, там Силам оборони залишається тільки вистояти.

"На Донецькому напрямку у нас йде жорстка оборона. Ні про яке просування вперед мови бути не може. Там нам, дай Бог, вистояти і відстояти позиції, які ми сьогодні займаємо", - зазначив Жданов.

Водночас він упевнений, що, як тільки в України з'явиться достатньо техніки, можна буде обговорювати перехід у контрнаступ. Зараз же відбувається спад бойових дій практично по всій лінії фронту.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні