У Луцьку під суд потрапив переселенець який підтримує росію

1
У Луцьку під суд потрапив переселенець який підтримує росію
У міськрайонному суді Луцька розглядають справу переселенця, якого звинувачують у підтримці збройної агресії Росії. Мешканець Лисичанська Луганської області приїхав на Волинь у березні. У суперечці з місцевими жителями він, нібито, говорить про громадянську війну на Донбасі, а не російське вторгення.

Як же насправді чоловік ставиться до подій в Україні та що думає про країну-сусідку - у сюжеті 12 каналу.

Микола Шолковий - переселенець з Лисичанська Луганської області. Переїхав до Луцька у березні, відколи росія розпочала повномасштабну війну. А у суді чоловік опинився через звинувачення у виправданні та запереченні збройної агресії РФ. У розмові з журналістами чоловік говорить, що на нього звели наклеп.

«Як я можу до російської агресії якось погоджуватись положитєльно? У мене наоборот негатив повний до них. І те, що на мене наговорюють - це для мене дуже образливо так, як я півжиття в службі українському народу», - пояснив Микола Шовковий.

До російського вторгнення чоловік працював рятувальником. Розповідає, упродовж восьми років на сході бачив різне та неодноразово гасив пожежі після влучань ворожих ракет, рятував людей. Тому, каже, ставлення до Росії у нього категорично негативне.

Утім, у волинської прокуратури є факти, які підтверджують, що у розмовах з місцевими людьми - чоловік говорив по-іншому. До слова, їх розглядатимуть вже на наступному судовому засіданні.

«Встановлено, що чоловік, виїхавши на територію Луцького району, як внутрішній вимушений переселенець з місць ведення бойових дій, отримавши прихисток і соціальні блага, в розмовах з місцевим населенням заперечував російську агресію у Луганську з 2014 року. Переконував у наявності винятково внутрішнього громадянського протистояння політичних опонентів та громадськості», - повідомила речниця Волинської обласної прокуратури Наталія Мурахевич.

За слів самого пана Миколи, цей інцидент стався у хостелі, де він проживав весною. Але про деталі ситуації відмовився говорити.
«Я вважаю, що мене просто дискримінували, що я приїхав зі східної України, і з деякими місцевими хлопцями була така суперечка. Мене ображали, що я сеператист, тільки того що я зі східної України. І не раз чув таке, що питали: чому ми тут, а їхні хлопці, коториє з західної України, воюють у нас получається вдома?» - поділився Микола Шолковий.

Чоловік розповідає, що приїхав до Луцька у березні, бо має тут знайомого і через те, що його, нібито, звільнили. Його ж частина залишалася у Лисичанську довший час. Нагадаємо, росіяни зайшли в місто третього липня. Зараз луганські рятувальники дислокуються у Дніпрі.

«Я був звільнений, а зараз знову працевлаштуватися в ДСНС сказали, що немає місць поки», - додав переселенець.

Зараз чоловік знайшов роботу у місцевому СІЗО, але на час судових процедур відсторонений. У нього є син, який наразі також в Україні з колишньою дружиною. Батьки залишилися в окупації. Тож чи живі вони - чоловік не знає.

Із звинуваченнями, які йому інкримінують, не погоджується. До слова, покарання ж за підтримку агресії РФ - три роки позбавлення волі з конфіскацією майна.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
То чого воно на кацапію не переселилося?!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні