--> Російські генерали приїхали до Білорусі: що це означає | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Російські генерали приїхали до Білорусі: що це означає

0
Російські генерали приїхали до Білорусі: що це означає
Російські генерали приїхали до РБ контролювати підготовку російських військових, але МО РБ про це мовчить, пише Беларускі Гаюн.

За інформацією пропагандистських ТГ-каналів, група російських генералів на чолі з начальником Головного оперативного управління ГШ ЗС РФ Сергієм Рудським (ГОУ ГШ ЗС РФ) прибули до РБ з робочим візитом. Ймовірно, генерали прибули на аеродром у Мачулищах вчора о 15:45 (за мінським часом) пасажирським Ту-134AK ВКС РФ (RA-65976).

Військові проінспектують хід спільної підготовки так званого регіонального угруповання військ (РГВ) на полігонах РБ.

Після заслуховування доповідей про ступінь готовності російської частини РГВ до виконання завдань за призначенням генерали оглянуть пункти управління, навчальні місця та казарми військовослужбовців. Окрема увага буде приділена питанням організації забезпечення та вдосконалення побутових умов для військовослужбовців.

Під час візиту планується відвідування занять танкових та мотострілкових підрозділів, ремонтно-відновлювальних батальйонів, а також ознайомлення з роботою російсько-білоруського польового шпиталю. Також начальник ГОУ ГШ ЗС РФ ознайомиться з порядком виконання бойових завдань підрозділами ЗС РБ щодо прикриття державного кордону РБ на південному напрямку.

Що може означати цей візит?
Проведення перевірок та інспекцій в армії в принципі – звичайне явище. Російські військові перебувають на полігонах у РБ майже півтора місяці. Цього часу достатньо, щоб з особовим складом провести базовий курс військової підготовки. Зазначимо, що це перша публічна інспекція високих начальників із Москви російського контингенту РГВ у РБ.

Як наголошується в інформації про візит, генерали мають заслухати доповіді про ступінь готовності підрозділів РГВ до виконання завдань із призначення. Можна припустити, що за результатами інспекції буде зроблено доповідь вищому керівництву МО РФ. І на підставі цього прийматимуться подальші рішення щодо російського контингенту РГВ у РБ.

Цікава деталь: МО РБ у своєму ТГ-каналі не опублікувало прес-релізу про візит російських генералів. Цей факт, зокрема показує рівень відносин між РБ і РФ у військовій сфері. Щось подібне було і під час навчань "Союзна рішучість-2022", коли зведення МО РБ не відповідало фактичному знаходженню російських військ у РБ. Тоді військовослужбовці ЗС РФ не вважали за потрібне інформувати своїх білоруських колег. Це ж відбувається зараз?
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні