--> Путін хоче ліквідувати лукашенка: що це означає | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Путін хоче ліквідувати лукашенка: що це означає

0
Путін хоче ліквідувати лукашенка: що це означає
У Кремлі задумали ліквідувати нелегітимного президента Білорусі Олександра Лукашенка. Ціль Москви – отримати контроль над білоруською армією та кинути її на війну проти України, пише Обозреватель.

Так, за словами джерел у російському військовому керівництві, Кремль ухвалив рішення про радикальне "вирішення" питання щодо втягування Білорусі у війну. Про це йдеться в матеріалі аналітиків Інституту Роберта Лансінга (Robert Lansing Institute, RLI).

В обох випадках, чи це невдалий чи успішний замах на Лукашенка, будуть представлені сфабриковані "докази" нібито "причетності України та Польщі під керівництвом розвідки НАТО", зазначається в аналізі.

Це дасть формальний привід для подальшої участі білоруських військ у бойових діях на території України.

За вказівкою президента РФ Володимира Путіна російська військова розвідка найближчими днями може спробувати опрацювати сценарій або з замахом на президента Білорусії Олександра Лукашенка, або з його імітацією, з метою зрештою залякуючи останнього і спонукаючи його нарешті віддати наказ своїм військам безпосередньо брати участь у війні разом із російськими військами, повідомляють джерела.

При цьому штаб ГРУ РФ опрацьовує сценарій, який передбачає вбивство Лукашенка в ході операції, внаслідок чого його обов'язки візьме на себе чинний генеральний секретар ОДКБ, повністю лояльний до Росії Станіслав Зась, що перебуває під контролем ГРУ.

Ця інформація підтверджує оцінку та гіпотезу аналітиків, висловлену в червні 2022 року: Росія прагне втягнути Білорусь у війну в Україні з метою поглинути її та позбавити суверенітету.

Цілком ймовірно, що Росія прагне об'єднати дві армії під своїм єдиним командуванням. Однак такий сценарій позбавляє Лукашенка можливості керувати країною, робить його вразливішим і запускає процес його усунення від влади з поглинанням країни Росією. Це водночас і штовхає Лукашенка до війни і стримує його від фактичного ухвалення такого рішення, вважають аналітики.

Враховуючи, що російські війська вже розміщені в Білорусі й туди прямують диверсійні групи, високим є ризик того, що Лукашенко втратить свою посаду і найближчим часом його замінить російський маріонетковий лідер.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні