--> Чоловіка звільнили з роботи, бо він не ходив на корпоративи | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Чоловіка звільнили з роботи, бо він не ходив на корпоративи

0
Чоловіка звільнили з роботи, бо він не ходив на корпоративи
У Франції чоловіка звільнили з роботи, бо він не відвідував корпоративи і не брав участі у тімбілдінгу. Через це він подав до суду і виграв його.

Про це повідомляє the Washington Post, передає ТСН.

Згідно із судовою заявою, консультанта звільнили після того, як він відмовився брати участь у діяльності, яку він назвав "принизливою та нав’язливою". У консталтинговій компанії, де він працював, працівника визнали не достатньо "веселим" на роботі, тож з ним попрощалися. Звільнений чоловік подав до суду.

За матеріалами справи, чоловіка звільнили після того, як він відмовився брати участь у семінарах і світських заходах у вихідні дні, які, як стверджували його адвокати, включали "надмірний алкоголізм" і "безладне статеве життя".

Істець стверджував, що культура "веселості" в компанії включає "принизливі та нав’язливі практики", зокрема імітацію сексуальних актів, грубі прізвиська та зобов’язання ділити ліжко з іншим працівником під час виконання службових обов’язків.

Чоловіка звільнили за "професійну некомпетентність" через нібито недотримання товариських цінностей фірми. Компанія також критикувала його іноді "крихкий і демотивуючий тон" по відношенню до підлеглих і нібито нездатність прийняти зворотній зв'язок і різні точки зору.

Суд присудив французу, що він має право бути "невеселим" на роботі і не брати участі у корпоративах. У своєму рішенні Касаційний суд постановив, що чоловік мав право на "свободу вираження поглядів" і що відмова брати участь у громадській діяльності є «фундаментальною свободою» відповідно до законодавства про працю та права людини, а не є підставою для його звільнення.

Це не перший раз, коли культура споживання алкоголю в компанії потрапляє під мікроскоп під час судових розглядів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні