--> Чому сьогодні по Україні лунала повітряна тривога | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Чому сьогодні по Україні лунала повітряна тривога

0
Чому сьогодні по Україні лунала повітряна тривога
Повітряна тривога сьогодні, 1 грудня, була оголошена через маневри російського носія крилатих ракет "Кинджал" МіГ-31 в Білорусі, пише УНІАН.

Як повідомив в ефірі національного телемарафону речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат, завдавати ракетних ударів по Україні ці літаки можуть і не з Білорусі.

На думку Ігната, МіГ-31 в Білорусі радше був знаком для Заходу.

"Те, що вони знаходились в Білорусі, особливого стратегічного значення не мають. Можливо, це був якийсь знак для країн Заходу. Там Польща ж поруч. Знаходження Міг-31 у тому регіоні, можливо, теж певний тиск, демонстрація", - сказав Ігнат.

У Повітряних силах ЗСУ констатували, що за вчора і сьогодні росіяни наростили авіаційну активність.

"На вихідні було невелике зосередження (російської авіації – ред.), кілька літаків здійснювали патрулювання в Чорному морі. Так само довкола українських кордонів. А ось вже вчора і сьогодні активність збільшилась. Сьогодні спостерігалось до 30 літаків в повітряному просторі на окупованій території (так само в Чорному морі). Це тактична авіація, яка була відправлена на підтримку дій сухопутних військ", - відповів Ігнат.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні