Замовте молебень в церкві: яке свято відзначають в Україні 9 грудня

0
Замовте молебень в церкві: яке свято відзначають в Україні 9 грудня
Аліпій жив в кінці VI - на початку VII століття. Згідно з легендою, при його народженні кімнату осяяло яскраве світло, що означало появу благочестивого дитя, пише УНІАН.

Його мати рано овдовіла і присвятила всю себе синові. Як тільки закінчився період вигодовування, вона привела його до святого Феодора і віддала на служіння Богу.

У храмі полюбили Аліпія, незабаром зробили дияконом. Він захотів піти в пустелю заради відлюдницького способу життя, але віруючі сумували за ним, знайшли і повернули назад. Ангели сказали Аліпію, що він повинен бути прикладом для інших.

Пізніше Аліпій оселився поблизу однієї з печер, зламав язичницького ідола, замість нього встановив хрест. Люди стали приходити до святого за порадою і допомогою, тоді він заснував чоловічий і жіночий монастирі. Помер у муках через хворобу, що вразила ноги.

Прикмети 9 грудня
мало снігу на вулицях - до травня рано з'явиться зелена трава;
чути виття вовків - зима буде холодною;
заморозки 9 грудня - готуйтеся до лютих морозів;
сильні хуртовини в цей день - весна настане рано.

Що сьогодні не можна робити
Наші предки вірили, що до цього дня потрібно роздати всі борги і не позичати нічого самому. 9 грудня краще не вирушати в поїздки, а якщо уникнути цього не вдається, то замовте молебень в церкві про вдалий шлях.

Що можна робити 9 грудня
Слов'яни відзначали народне свято на пам'ять Георгія Побідоносця, який вважався покровителем домашньої худоби. Вони проводили обряд: діставали вугілля з печі, кидали їх в ополонку, а потім підкидали в поїлку для тварин - вірили, що тоді худоба буде здоровою.

Господині 9 грудня пекли печиво у формі коня, чоловіки з частуванням обходили свій двір, а потім там його і залишали.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні