11 грудня: яке сьогодні свято, традиції та заборони

0
11 грудня: яке сьогодні свято, традиції та заборони
Яке завтра свято в церковному календарі і кому моляться віряни, пише ТСН.

Церковне свято 11 грудня — день пам'яті мученика Іринарха
Народився він в місті Севастія і працював катом, страчуючи мучеників. Якось, коли цими землями правили імператори Максиміліан і Діоклетіан, йому було видіння. Він побачив, як за віру в Христа страждають жінки, відразу відрікся від ідолів та почав сповідувати християнство. Почувши про це, імператор мучив колишнього ката. Спочатку його топили у болоті, потім намагалися спалити в печі. Однак він залишився неушкодженим. Тоді його вирішили стратити мечем. Сталося це 303 року.

Прикмети 11 грудня
відлига 11 грудня означає, що скоро прийдуть сильні морози;
зоря має багряний колір — чекайте на сильні вітри;
холодна і суха погода — літо обіціє бути спекотним;
гуси хлопочуть крилами — буде потепління.

Що завтра не можна робити
В народі 11 грудня називають "Сойкин день". А тому забороняється завдавати будь-якої шкоди птахам. Якщо ж цю заборону порушити, на людину чекає біда. Також не варто сьогодні сваритися, пліткувати.

Багатьох цікавить не лише, яке церковне свято в Україні, але чи можна працювати. Церква не вважає цю дату великою, тому ви можете працювати.

Що можна робити завтра, 11 грудня
Серед наших предків ходило повір'я, що сойки допомагають віднайти щастя та багатство. Якщо ви побачили цього дня птаха — йдіть за ним. Сойка приведе вас до знаку долі. 11 грудня ворожили на гроші та талан. Для цього кидали жменю монет, а потім намагалися всіх їх знайти.

Іменини
Іменини відзначають власники таких імен: Василь, Григорій, Іван, Степан, Тимофій, Федір.​ Не забудьте привітати винуватців свята з Днем ангела!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні