Як правильно утеплити вікна на зиму, щоб не мерзнути

0
Як правильно утеплити вікна на зиму, щоб не мерзнути
Перші холоди показали, що вікна можуть дуже сильно пропускати холодне повітря та знижувати температуру в приміщенні. Як просто та дієво утеплити шибки вікон та скло, пише 24 канал.

Утеплення пластикових вікон
Пластикові вікна – найпопулярніший вид вікон наразі, і це не дивно – такий тип вікон має менше шпарин та пропускає менше холоду коштом подвійного скла. Та навіть такі надійні шибки можуть пропускати холод.

Для утеплення пластикового вікна підійдуть:

Гумовий ущільнювач – на кожному пластиковому вікні є чорний ущільнювач, який може з часом зіпсуватися. Його можна замінити, зменшивши таким чином протяги та міцніше зафіксувавши скло. Купити ущільнювач можна в будівельному магазині.
Малярський скотч, паперова стрічка – цими засобами можна заклеїти мікрошпарити та не допустити протягів через вікно.
Герметик – цей засвіб для вікон продається у будівельних магазинах та закриває всі шпарини. При цьому герметик є достатньо дорогим.

Утеплення дерев'яних вікон на зиму
На відміну від пластикових вікон, дерев'яні аналоги пропускають значно більше протягів та холоду у вашу домівку, тому потребують ретельнішого утеплення.

Для того, щоб утеплити дерев'яні шибки, можна використати:

Гумовий ущільнювач – цей засіб також підходить для дерев'яних вікон – він може закрити видимі шпарини та зменшити проходження протягів;

Підручні наповнювачі – економний варіант для утеплення будь-якого вікна. Ви можете взяти вату, поролон, газетний чи туалетний папір, щоб закрити шпарини та мінімізувати протяги у вашому вікні;
Парафін для вікон – цей спеціалізований засіб можна придбати в будмагазині. Такий парафін ретельно закриває всі мікротріщини та шпарини на дереві та позбавляє вашу домівку протягів та холоду.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні