Архітектор розповів чому старе місто в Луцьку повністю мертве

5
Архітектор розповів чому старе місто в Луцьку повністю мертве
Старе місто – це великий маяк на мапі Луцька, який має приваблювати туристів і лучан до прогулянок, до пізнання історії. А зараз Старе місто розділене дорогою і ринком. Відтак аби пішоходу потрапити до Старого міста, йому треба подолати достатньо велику кількість перешкод.

Про це повідомив в інтвер'ю архітектор та урбан-пленер Тарас Пахолюк.

«У нас є шикарна пішохідна вулиця Лесі Українки. Але вона працює як вулиця-фільтр. В основному її використовують як транзит. Чим нижче ми спускаємося до Старого міста, тим менше людей. Ми проходимо до Кривого Валу – фільтр, менше людей. Ми проходимо до ЦНАПу – менше, до Сенаторки Левчанівської – ще менше. Потім нам треба обійти медколедж, минути півсфери, перейти дорогу, яка має чотири смуги і не має острівка безпеки, потім та людина має пройти по доріжці метрів 50-80, піднятися сходами і вже тоді йти легендарною вулицею Братковського», – пояснив експерт.

Він додає, що в старій частині Луцька є де погуляти, однак немає закладів.

«Історія без атракції базово нікого не цікавить. Воно не додає місту нічого нового. На мою думку, правильне місто – це комбінація старого й нового», – наголосив Пахолюк.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ви спочатку податок на землю у Старому Місті перегляньте, коефіцієнт , який безголово застосували попередні владці.Візьміть приклад з сусідньої Польші, де містяни, які проживають або творять бізнес на території заповідників платять понижувальний коефіцієнт податку на землю , а не підвищений у декілька разів , як у Луцьку. Вищого немає по всій Україні. Жителі Старого Міста(майже все корінне населення) змушені платити непідйомний податок, бо комусь захтілось таким чином наповнити міську казну. Тож не локація і не дороги з читирма смугами у тому винні.
Відповісти
Тривожно чути таке від "архітектора-урбан-пленера" - перетворять Старе місто в шанхай.
Відповісти
Зете є острівці безпеки там, де вони непотрібні і небезпечні, наприклад на Вишкові
Відповісти
Урбан - пленер це що? ( хто)???? Якась нова мегакрута спеціальність? Є архітектори. Є архітектори - містобудівельники, сертифіковані спеціалісти -( небагато) Не існує ніяких самозваних урбан- планерів, урбаністів - це самозванці. Чим складніша і безглуздіша самоназва - тим пустіший « спеціаліст- експерт»
Відповісти
Що це за "фрукт- овоч"- урбан пленер? Де готують таких екзотичних спеціалістів? Архітектори- ясно... Архітектори - містобудівельники- зрозуміло... Сертифіковані фахівці- є у законодавстві. Урбан пленер- ти хто, взагалі?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні