Що означає раптова перевірка бойової готовності в Білорусі

0
Що означає раптова перевірка бойової готовності в Білорусі
РФ намагається здійснити сильний психологічний тиск на Україну, лякаючи наступом з Білорусі. Навіть якщо Лукашенко погодиться вступити до сухопутної частини війни, то його військам, найімовірніше, не вдасться пройти оборонні рубежі, і перебіг війни це не змінить.

Таку думку висловив військовий експерт Петро Черник під час телемарафону, пише ТСН.

Експерт детальніше розповів, про що свідчить раптова перевірка боєготовності армії Білорусі.

"Вона свідчить про те, що Росія піднімає ставки, наголошу, що саме Росія, а не Білорусь. Немає такої суб'єктної держави, як Білорусь. Лукашенко нелегітимний і нелегальний як з точки погляду власного народу, так і з широкого міжнародного контексту. І Путіну насправді потрібно, щоб Білорусь офіційно вступила в сухопутну частину війни з Україною, бо нагадаю, важкі ракетні удари таки відбуваються з боку Білорусі. Тобто по-факту вони вже перебувають з нами у війні", - сказав він.

На думку, експерта, зараз відбувається спроба серйозного психологічного тиску на Україну, насамперед на населення, щоб воно піддалося страху і потенційній паніці, мовляв, з північного кордону вдарить ворог і буде непереливки.

"Наголошую, що навіть якщо цю чорну лінію Лукашенко і перейде, якщо і відважаться якісь їхні підрозділи зайти на нашу територію (а поки що те, що там пересувається, на мій погляд, не становить якоїсь кардинально великої загрози, щоправда, не відміняє того божевілля, яке може статися), то гарантую всім, їм буде непереливки. Українська лінія Маннергейма кратно посилена, побудована. Пройти ці оборонні рубежі ворогу буде неймовірно дорого. Я впевнений, що вони його не пройдуть, навіть якщо відважаться. Чи відволічуться якісь сили і засоби в обов'язковому порядку? Чи буде дошкульно і боляче? Буде дошкульно і боляче, однак хід війни жодним чином не переламає", - сказав Черник.

На його думку, щоб змінити перебіг війни, потрібно щонайменше корпус із 50 тисяч, якого їм ніде взяти. "Але разом з тим, не применшуємо небезпеки. Божевілля з боку Лукашенка може статися. Ну, а якщо станеться, то ласкаво просимо до пекла", - підсумував експерт.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні