На Волині мешканці села місяць жили без світла

0
На Волині мешканці села місяць жили без світла
Без світла не за графіками, а майже цілодобово. Упродовж місяця так «виживали» жителі села Оздів, що біля Луцька. Електрика, кажуть, таки з'являлася, однак максимум на півгодини. І проблема, переконані місцеві, зовсім не у відключеннях, а в трансформаторі. Полагодити його власноруч, звісно, не могли то ж за допомогою звернулися до енергетиків.

Скільки разів довелося дзвонити на гарячу лінію – вже й не пригадують, - йдеться у сюжеті 12 каналу, пише ВСН.

Так на графіки відключень, певно, могли б нарікати жителі більшості міст та сіл Волині. Та от мешканці Оздева обурюються тим, що світла в них просто немає. Відключення в селі, кажуть, цілодобові.

«Цілу ніч не було і вважайте шо цілий день вчора не було. І сьогодні? І сьогодні ще нема.. Отаке. А перед тим така сама ситуація, що в нас три доби не було. Три доби!!», - каже житель села Оздів Петро.

Критичною ситуація стала, як і в усіх – після масованих російських ракетних ударів по енергетичних об'єктах України. Однак, якщо в сусідніх селах згодом ситуація стабілізувалася, і графіки так чи інакше почали діяти, то в Оздеві – не з'явилося і натяку.

Й причина, підозрюють, зовсім не пов'язана із графіками. Жителі вважають, що світла в селі немає через старий та зношений трансформатор, проблеми з яким мали ще задовго до відключень. Владнати ситуацію увесь цей місяць просять в енергетиків.

«Я телефоную на гарячу лінію обленерго, і вибачте мені, тільки музика грає. Натискаю одиничку – музика, нажимаю 4, там по цьому, теж музика грає. Ну весело їм, що музика грає», - розповідає житель села Оздів Віктор.

А жителям Оздева геть невесело. Особливо тим, хто має маленьких дітей.

Тож за допомогою вони звернулися до журналістів. З приїздом камер з'явилися і ремонтники. Ті приїхали і першим чином сповіщають керівництво, що на місці працює знімальна група. Далі вже пояснюють нам, чому приїхали.

Замість того, аби встановити, яка причина – стоять. Бо ж трансформатор, який працює на все село, розташований на приватній території.

Востаннє, кажуть, світло вибило день тому. Енергетики намагалися владнати ситуацію. І світло таки з'явилося – на хвилин 15.

Трансформатор, через який, вважають, і змушені жити без світла, жителі замінити самотужки не можуть. Що з ним робити, таки сподіваються, скажуть енергетики. Ба більше, мають надію й на те, що його остаточно відремонтують.

«Сільська рада дає гроші на обслуговування обленерго. Значить хто має робити? Обленерго», - наголошує житель села Оздів Віктор.

Коментар від Волиньобленерго журналісти намагалися отримати упродовж кількох днів. За дивним збігом обставин, з моменту знімання упродовж цих кількох днів світло в місцевих не вибивало, а відключення, тепер тривають приблизно по 4 години. Проблемний трансформатор енергетики не замінювали, утім певні роботи провели.

«Вони провели профілактику того, що там є. Тому що на сьогоднішній день, це дефіцитні товари, яких потребує вся Україна, і яких у нас не дуже багато виробляється. Це все одно, що сьогодні купити генератор», - розповів староста села Оздів Вадим Веремчук.

Чому ж таким чином не могли владнати проблему під час попередніх візитів – у прес-службі «Волиньобленерго» досі не розповіли.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні