Українцям розповіли, чи готується зараз напад з боку Білорусі

0
Українцям розповіли, чи готується зараз напад з боку Білорусі
Експерт Conflict Intelligence Team Руслан Лєвієв розповів, чи готується напад з боку Білорусі на Україну, оцінивши коментар Інституту вивчення війни, пише 12 канал.

«Дуже дивний коментар Інституту дослідження війни після зустрічі Путіна і Лукашенка: мовляв, Путіну не вдалося затягнути Лукашенка у війну. Я вже багато разів говорив, що сухопутні сили в Білорусі нечисленні, їх нема сенсу втягувати у війну, це нічого не дасть.

Тому я думаю, що спроб вмовити Лукашенка воювати й не було. Це, швидше, робиться для того, щоб показати єдність двох партнерів, що вони виступають разом, що вони готові дати відсіч НАТО, Заходу, що вони бачать «загрози», які йдуть з Польщі, Фінляндії через розширення НАТО. Не більше!

Щодо того, чому російські мобілізовані перебувають у Білорусі. Тому що осінній призов усе ще йде. А інфраструктура армії Росії не розрахована на те, що буде і призов на строкову службу, і мобілізовані люди, яких теж десь треба розміщувати, навчати, забезпечувати технікою. Тому їх поки що довелося відправити в Білорусь, де їх навчають білоруські інструктори, навіть не російські. І частина техніки теж туди переправляється – щоб було на чому навчати цих мобілізованих.

Але якихось великих ешелонів з важкою технікою чи машинами з комплексами ППО, які б їхали в напрямку Білорусі, ми не помічали. А це важливі маячки, які будуть свідчити про те, що дійсно готується наступ за цими напрямками.

Саме таким чином ще у листопаді, грудні, січні ми визначили, що готується щось недобре, коли побачили, що приїхала ППО у Воронеж, потім десантники, Росгвардія. Зрозуміли, що повномасштабне вторгнення дійсно готується.

Чогось подібного з боку Білорусі ми зараз не бачимо. Вони займаються там тільки навчанням мобілізованих», - сказав експерт.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні