Як святкувати Новий Рік, якщо не буде світла

0
Як святкувати Новий Рік, якщо не буде світла
Якщо світло буде стабільне, жодних маніпуляцій робити не потрібно. Холодильник буде працювати і підтримувати їжу в охолодженому стані. Духовка та плита допоможуть приготувати будь-яку страву.

Також зробіть запас технічної і питної води, зарядіть павербанки. В умовах війни, на жаль, ніколи не знаєш, чи буде електроенергія найближчим часом, пише ТСН.

Звичайно, можлива і така ситуація, коли світло будуть подавати з перебоями, але за встановленим графіком. В такому разі рекомендуємо заздалегідь зарядити всі пристрої, які вам можуть знадобитися (ноутбук, телефон), павербанки, ліхтарики тощо.

Збираєтесь зустрічати новорічну ніч у колі друзів та рідних, збираючи в себе велику компанію? Вам знадобиться технічна вода, яку краще поставити у ванній кімнаті. Гості тоді зможуть без проблем помити руки, скориставшись вбиральнею. Завантажте графік вимкнень електроенергії у вашому домі (якщо ви все ще цього не зробили), щоб напевно знати, коли буде світло, а в якій годині краще підключитися до павербанків та генераторів. Головне — мати доступ до заряджених ґаджетів, мобільної мережі, мінімального тепла і освітлення, води.

Не варто виключати і такий сценарій розвитку подій, що Росія вирішить обстріляти українські міста та критичну інфраструктуру саме напередобні новорічної ночі або в самий Новий 2023 рік. Якщо обстріли будуть масованими та сильними, на Україну може чекати блекаут.

Як святкувати Новий рік, якщо не буде світла взагалі? В цьому разі є лише два варіанти: використовувати всі наявні альтернативні джерела живлення (павербанки, генератори) або шукати найближчий Пункт незламності (або інше місце, де можна погрітися і є генератор).

Якщо у вас є акумулятор, краще тримати його зарядженим до самого Нового року (на всякий випадок), з генератором так само — закупіть пальне і зберігайте його вдома. Увімкнути його варто лише тоді, коли вже до вас прийшли гості і розсілися за святковим столом. Наприклад, щоб зарядити ґаджети, нарізати салати та вже перед святкуванням самого Нового року. Для того, щоб зустріти новорічні свята, важливо мати доступ до води (питної і технічної), зарядити пристрої, які можуть вам знадобитися, і тримати холодильник в робочому стані.

У разі блекауту краще мати і альтернативне джерело тепла. Якщо ж у вас немає такої можливості, хоча б запасіться пледами на кожного гостя.

Зима також може грати на руку українцям, якщо доведеться зустрічати Новий рік без світла. В багатьох квартирах є балкон, де досить прохолодно, щоб використовувати його як холодильник, коли немає електроенергії. Наприклад, можна винести алкогольні напої, салати, деякі продукти тимчасово.

Не виключено, що деякі українці зустрінуть Новий рік в укриттях. Тому, щоб не зіпсувати собі свято та підтримати радісний настрій у дітей, краще завжди мати з собою теплі речі, пледи, заряджені ґаджети, павербанки. Можна взяти із собою салати чи інші продукти у пластикових ємностях, щоб розділити святкування з іншими людьми в укритті.

Холод та відключення електроенергії не зможуть зіпсувати Новий рік, адже свято зможе лише згуртувати українців в ці важкі часи.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні