Чому українці масово скуповують валюту

0
Чому українці масово скуповують валюту
Попит на валюту серед українців наприкінці минулого року зріс. Тож Національний банк збільшив інтервенцій з продажу валюти у грудні 2022 року, пише 24 канал.

Чому попит на валюту збільшився

В НБУ назвали два фактори, котрі сприяли зростанню попиту на валюту серед населення наприкінці 2022 року та збільшення кількості операцій регулятора на міжбанку:

сезонний чинник,

активізація бюджетних видатків наприкінці року.

Крім того, на валютний ринок також впливав високий попит бізнесу та населення на імпорт альтернативних джерел енергії та збільшення імпорту пального для їх роботи в умовах дефіциту електроенергії, спричиненого терористичними атаками Росії на критичну інфраструктуру України, зазначили в НБУ.

Зверніть увагу! Міжнародні резерви України станом на 1 січня 2023 року складали 28,5 мільярдів доларів. У грудні вони зросли на 1,9% порівняно з листопадом 2022 року завдяки валютним надходженням від міжнародних партнерів, що перевищили інтервенції НБУ з продажу валюти для підтримання фіксованого курсу.

Ситуація на готівковому ринку

Банкір Герман Марченко, у коментарі 24 Каналу, спрогнозував, що цього тижня курс американського долара буде співставним з курсом останніх двох місяців – 40 – 41 гривень за долар.

Стабільність і прогнозованість курсу також є результатом очікуваного та звичного "святкового" затишшя, що характеризується зменшенням кількості операцій з купівлі-продажу готівкової валюти.

Банкір додає, що на курс також впливають закономірні ознаки "інерції ринку": у найближчі тижні діятимуть тенденції, сформовані впродовж жовтня – грудня 2022 року.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні